Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обрадовић: Нема посла за образоване

rssBookmark and Share

Мала Плана 05.10.2011. Аutor : S.Radović |

Министар просвете и науке Жарко Обрадовић,обишао је у среду градилиште за нову основну школу у насељу Југбогдановац код Мерошине.

Обрадовић: Нема посла за образоване

Након обиласка градилишта за нову основну школу у насељу Југбогдановац код Мерошине , министар просвете и науке Жарко Обрадовић свечано је отворио новоизграђени објекат Основне  школе “ Светислав Мирковић Ненад“ у насељу Мала Плана код Прокупља.

Пре непуне две године, министар просвете и науке проф. др Жарко Обрадовић обећао је да ће бити изграђен нови школски објекат Основне  школе “ Светислав Мирковић Ненад“ у Малој Плани како би се обезбедила сигурност ученика јер се настава одвијала у старој школској згради.

Нови објекат изграђен је средствима које је обезбедило Министарство просвете и науке.

-Србија је земља у транзицији, приватизација није дала очекиване резултате, није дошло до отварања нових радних места ни за оне са факултетским дипломама, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да грађани, ипак, имају веће шансе да нађу посао ако су високо образовани и да су у том случају способнији и да се брзо преквалификују.

Говорећи о улагањима у високо образовање, Обрадовић је рекао да је Србија у протекле три године отворила четири факултета и саградила 23 школске зграде.

Обрадовић је подсетио да је отворен Факултет за хотелијерство у Врњачкој Бањи, Високошколска установа у оквиру Војнемедицинске академије, одељења Правног и Медицинског факултета из Ниша у Медвеђи, а да је у плану и отварање Економског факултета из Суботице у Бујановцу.


#   Жарко Обрадовић   Мала Плана   Министарство просвете   Високо образовање   Југбогдановац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима