Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одбијен предлог СП Двери о ослобађању наплате паркинга код Дома здавља

rssBookmark and Share

Медијана градска општина 03.03.2016.

У нашу редакцију стигло је саопштење СП Двери поводом одбијања иницијативе о ослобађању наплате паркирања у околини Дома здрава Ниш.

Одбијен предлог СП Двери о ослобађању наплате паркинга код Дома здавља

Саопштење преносимо у целости..

Иницијатива о ослобађању наплате паркирања у околини Дома здравља у Нишу на предлог Јелене Ђорђевић, председнице Повереништва српског покрета Двери у Нишу одборнице ГО ''Медијана'', одбачена је без образложења.

Иако је одборница Ђорђевић, на седници ГО ''Медијана'', одржаној у понедељак, 29. фебруара 2016. године, презентовала велико незадовољство грађана Ниша и околине наплаћивањем паркинга у околини Дома здравља, као и крајње некоректног и нечовечног начина оваквог финансирања ЈКП „Паркинг сервис“, владајућа коалиција показала је незаинтересованост за проблеме и вољу својих грађана одбивши предлог без даљег разматрања.

Наиме, Повереништво српског покрета ДВЕРИ у Нишу је 27. фебруара ове године покренуло акцију прикупљања потписа грађана за укидање наплате паркинг места у околини Дома здравља, због разлога посета овој установи и због бројних примера одношења возила и наплата казни у ситуацијама када су грађани били у животним опасностима.

Сматрамо да је таква нетолеранција и небрига о грађанима недопустива а игнорисање и затварање очију градских власти пред овим проблемом најблаже речено скандалозно. Већ првог дана више од 1000 грађана Ниша је потписало петицију и овај број потписа незадовољних грађана рапидно се повећава из дана у дан.

Акција прикупљања потписа још увек траје и сви незадовољни грађани могу подржати петицију у просторијама Српског покрета Двери, Повереништва у Нишу – ТПЦ ''КАЛЧА'' ИИ спрат, локал Д93/2.

Петиција ће бити послата градоначенику Ниша у нади да ће се присетити чији је градоначелник и чије интересе заступа: грађана Ниша или ЈКП „Паркинг сервис“.


#   Дом здравља   наплата   Медијана градска општина   Паркинг сервис   Двери   иницијатива   Јелена Ђорђевић
@SPDveri @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима