Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одборници забранили Живојину Стефановићу да користи име Лесковац у имену удружења

rssBookmark and Share

Лесковац 08.09.2015. ЈугМедиа

Одборничка већина у Скупштини града опозовала је сагласност за употребу имена града Лесковца у називу Удружења грађана „Лига за Лесковац“.

Одборници забранили Живојину Стефановићу да користи име Лесковац у имену удружења

Живојин Стефановић, оснивач удружења, у жучној расправи је најавио да ће тужити град због ове одлуке и најавио да ће се у суботу учланити у једну политичку странку (чије име није желео да саопшти) и повести народ на улице.

„Та партија има симпатизере и чланове који су јаки борци, а Жика добро лаје, па кад изађемо на улицу неће вам бити лако“ казао је Стефановић.

Предлог за „укидање“ имена поднела је Одборничка група Активна Србија – Покрет ветерана – Монархистичка странка јер је, како је објашњено, након раскола у том удружењу, јавним наступима због међусобних сукоба око превласти „повређено достојанство локалне самоуправе и града Лесковца“.

„Ми желимо да спречимо нарушавање угледа града“ истакао је Милош Илић, одборник Активне Србије који је образлагао предлог.

Живојин Стефановић, међутим, тврди да је реч о политички инструисаној одлуци.

„Знам ја од кога то иде – од бивших радикала. Па вас питам драги напредњаци, зашто се бојите Лиге за Лесковац? Вама смета Жика Жмигавац и 3.200 из тог удружења који су кренули за мном. То вам смета! Не можете нас уништити – јачи смо од судбине!“, узвикивао је за говорницом.

Стефановић је све време молио одборнике да не гласају за овај предлог и називао га „насиљем већине“.

„Бивши радикали, сада се називате некаквим демократама, а код вас је демократија само бој и мржња! То ће и грађани да вам кажу на изборима. И ја ћу се кандидовати ако избори буду већински, а онда ћете имати у мени најозбиљнијег кандидата за градоначелника“ казао је Стефановић.

Њему је одговорио и градоначелник Горан Цветановић и поручио му да га сви у скупштини изузетно уважавају и поштују.

„Ви овде господине Стефановићу мешате јаре и паре и то не радите случајно. Једино што одборничка већина сматра је да ваше удружење више не треба да се зове тако. Све остало чините и радите како вам је воља. Ја вам лично желим пуно успеха у даљем политичком деловању и пуно здравља“ казао је градоначелник.

Расправа је трајала чак сат времена што су критиковали одборници опозиције.

„Како сте смели да дозволите да се овде толико дуго расправља о овако смешним стварима док вам грађани гладују? Па буџет сте усвојили за 15 минута а да грађани и даље не знају где се троше њихове паре“, закључила је одборница СДС-а Ана Волф.

ЈугМедиа


#   Лесковац   Горан Цветановић   Живојин Стефановић   Покрет Ветерана   СДС   Лига за Лесковац   Милош Илић  
@CvetanovicG @socdemstranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима