Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одборникг Станковић предлаже одликовење за нишке кардиохирурге

rssBookmark and Share

Ниш 11.04.2023. Јужна Србија Инфо

Миодраг Станковић, одборник у Скупштини Града Ниша, поднео је одборничку иницијативу којом предлаже да се нишки кардиохирурзи одликују највишим признањем Града Ниша, наградом 11. јануар.

Одборникг Станковић предлаже одликовење за нишке кардиохирурге

“Предлажем да се Нишка кардиохирургија одликује највишим признањем Града Ниша, наградом “11. јануар”, како би се дао пример свим лекарима да је здравље наших суграђана на првом месту”- изјавио је Станковић.  

Лекари нишке кардиохирургије остварили су циљ и елиминисали листе чекања за кардиоваскуларне операције. На почетку године постојала је листа чекања на којој су се налазила 149 болесника, сада се на листи заказивања налазе 42 пацијента. Операције које су се прошле године чекале чак и до шест месеци, више се неће чекати.

“Допунски рад здравствених радника може да буде једно од решења проблема листе чекања у здравственим установама у Србији.  Оно што је потенцијално један од највећих проблема је смањен број хигијеничара, болничара и анестетичара у целокупном здравству.

Нишка кардиохирургија јесте позитиван пример и као појединачни случај заслужује награду, али је неопходно системски уредити здравство, како би се смањиле листе чекања на свим клиникама” – додао је Станковић.

“Како би додатно мотивисали здравствене раднике не само на њихово радно ангажовање, већ и то да остану у Србији, допунски рад радника мора бити награђен и плате здравствених радника у перспективи морају бити повећане, имајући у виду да нам најквалитетнији здравствени радници у све већем броју одлазе из земље.

Поред лекара, посебну пажњу треба посветити и медицинском и немедицинском особљу, без којих ниједна здравствена установа не би могла да функционише” – закључио је Станковић.


#   Ниш   Миодраг Станковић   Клиника за кардиохирургију   Коалиција Ниш мој град
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима