Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odbornikg Stanković predlaže odlikovenje za niške kardiohirurge

rssBookmark and Share

Niš 11.04.2023. Južna Srbija Info

Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša, podneo je odborničku inicijativu kojom predlaže da se niški kardiohirurzi odlikuju najvišim priznanjem Grada Niša, nagradom 11. januar.

Odbornikg Stanković predlaže odlikovenje za niške kardiohirurge

“Predlažem da se Niška kardiohirurgija odlikuje najvišim priznanjem Grada Niša, nagradom “11. januar”, kako bi se dao primer svim lekarima da je zdravlje naših sugrađana na prvom mestu”- izjavio je Stanković.  

Lekari niške kardiohirurgije ostvarili su cilj i eliminisali liste čekanja za kardiovaskularne operacije. Na početku godine postojala je lista čekanja na kojoj su se nalazila 149 bolesnika, sada se na listi zakazivanja nalaze 42 pacijenta. Operacije koje su se prošle godine čekale čak i do šest meseci, više se neće čekati.

“Dopunski rad zdravstvenih radnika može da bude jedno od rešenja problema liste čekanja u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.  Ono što je potencijalno jedan od najvećih problema je smanjen broj higijeničara, bolničara i anestetičara u celokupnom zdravstvu.

Niška kardiohirurgija jeste pozitivan primer i kao pojedinačni slučaj zaslužuje nagradu, ali je neophodno sistemski urediti zdravstvo, kako bi se smanjile liste čekanja na svim klinikama” – dodao je Stanković.

“Kako bi dodatno motivisali zdravstvene radnike ne samo na njihovo radno angažovanje, već i to da ostanu u Srbiji, dopunski rad radnika mora biti nagrađen i plate zdravstvenih radnika u perspektivi moraju biti povećane, imajući u vidu da nam najkvalitetniji zdravstveni radnici u sve većem broju odlaze iz zemlje.

Pored lekara, posebnu pažnju treba posvetiti i medicinskom i nemedicinskom osoblju, bez kojih nijedna zdravstvena ustanova ne bi mogla da funkcioniše” – zaključio je Stanković.


#   Niš   Miodrag Stanković   Klinika za kardiohirurgiju   Koalicija Niš moj grad
@Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima