Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одржана Скупштина српско-руског пријатељства

rssBookmark and Share

Прокупље 14.08.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

На Скупштини удружења српско-руског пријатељства „Топлица“ у Прокупљу разматран је и усвојен Извештај о раду ове организације у протеклом периоду.

Одржана Скупштина српско-руског пријатељства

Говорећи о раду у том периоду председник удружења Миодраг Дамњановић рекао је да су кроз одређене активности настојали да гаје пријатељске односе српског народа према руском и да је покренута иницијатива за братимљење Прокупља и руског града Гатчине. Иначе, Општина Прокупље подржава рад овог удружења.

- За четири године постојања организовали смо многе културне манифестације и обележили значајне датуме из историје српског и руског народа на којима се говорило о традицији и култури које негују ова два народа, рекао је Дамњановић и додао да је код локалне самоуправе покренута иницијатива за братимљење Прокупља и Гатчине.

Усвајајући план рада за наредни период истакнуто је да у удружење треба да се учлани што више младих људи, да се интензивира сарадња са средњим школама, да се кроз организовање културних манифестација негује традиција и обичаји српског и руског народа и да се продуби сарадња са сродним удружењима из других градова Србије.

- Да би остварили своје планске задатке и да би у рад организације укључили што већи број омладине у наредном периоду неопходно је да обезбедимо просторију, канцеларијски намештај и опрему, рекао је Дамњановић.


#   Прокупље   скупштина   Топлица река   српско-руско пријатељство   Општина Прокупље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима