Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održana Skupština srpsko-ruskog prijateljstva

rssBookmark and Share

Prokuplje 14.08.2014. JužnaSrbija.Info

Na Skupštini udruženja srpsko-ruskog prijateljstva „Toplica“ u Prokuplju razmatran je i usvojen Izveštaj o radu ove organizacije u proteklom periodu.

Održana Skupština srpsko-ruskog prijateljstva

Govoreći o radu u tom periodu predsednik udruženja Miodrag Damnjanović rekao je da su kroz određene aktivnosti nastojali da gaje prijateljske odnose srpskog naroda prema ruskom i da je pokrenuta inicijativa za bratimljenje Prokuplja i ruskog grada Gatčine. Inače, Opština Prokuplje podržava rad ovog udruženja.

- Za četiri godine postojanja organizovali smo mnoge kulturne manifestacije i obeležili značajne datume iz istorije srpskog i ruskog naroda na kojima se govorilo o tradiciji i kulturi koje neguju ova dva naroda, rekao je Damnjanović i dodao da je kod lokalne samouprave pokrenuta inicijativa za bratimljenje Prokuplja i Gatčine.

Usvajajući plan rada za naredni period istaknuto je da u udruženje treba da se učlani što više mladih ljudi, da se intenzivira saradnja sa srednjim školama, da se kroz organizovanje kulturnih manifestacija neguje tradicija i običaji srpskog i ruskog naroda i da se produbi saradnja sa srodnim udruženjima iz drugih gradova Srbije.

- Da bi ostvarili svoje planske zadatke i da bi u rad organizacije uključili što veći broj omladine u narednom periodu neophodno je da obezbedimo prostoriju, kancelarijski nameštaj i opremu, rekao je Damnjanović.


#   Prokuplje   skupština   Toplica reka   srpsko-rusko prijateljstvo   Opština Prokuplje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima