Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опозиција освојила додатни мандат на поновљеним изборима у Медијани

rssBookmark and Share

Ниш 16.06.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Према подацима које је представила Група грађана "Др Драган Милић", листа "Уједињени - нада за Ниш" освојила је 36,2% гласова на поновљеним изборима за општинске одборе у Медијани, једној од највећих градских општина у Нишу. Овај резултат омогућио је опозицији да освоји још један мандат у Скупштини општине.

Опозиција освојила додатни мандат на поновљеним изборима у Медијани

Нова расподела мандата

Са новим мандатом, опозиција, коју чине четири опозиционе листе, сада има укупно 16 одборника. У поређењу са 11 одборника које има тренутно владајућа странка СНС, опозиција сада има јасну већину у Скупштини ове градске општине.

Реакција представника

Представници Групе грађана "Др Драган Милић" изразили су задовољство овим резултатом, истичући да је ово велики корак ка променама у локалној власти. "Ово је значајан успех за све грађане који су гласали за промене. Сада имамо већину и могућност да радимо на унапређењу живота у нашој општини," изјавио је Драган Милић.

Политичке импликеације

Овај резултат може имати значајан утицај на политичку динамику у Нишу. Са опозицијом која сада има већину у Медијани, могуће су промене у начину управљања општином и потенцијално другачији приступи решавању локалних проблема.

Значај избора

Поновљени избори су били кључни за опозицију, која је након првих избора 2. јуна већ имала већину, али је додатни мандат омогућио још чвршћу контролу над Скупштином општине. Опозиционе листе су током предизборне кампање наглашавале потребу за транспарентнијом и ефикаснијом локалном влашћу.

Опозиција у Медијани сада има 16 одборника у односу на 11 одборника СНС-а, што представља значајну промену у политичком пејзажу Ниша. Очекује се да ће нова већина у Скупштини општине Медијана донети промене у локалној власти и радити на остваривању својих предизборних обећања.

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина   опозиција   локални избори 2024   Група грађана Др Драган Милић
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима