Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opozicija osvojila dodatni mandat na ponovljenim izborima u Medijani

rssBookmark and Share

Niš 16.06.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Prema podacima koje je predstavila Grupa građana "Dr Dragan Milić", lista "Ujedinjeni - nada za Niš" osvojila je 36,2% glasova na ponovljenim izborima za opštinske odbore u Medijani, jednoj od najvećih gradskih opština u Nišu. Ovaj rezultat omogućio je opoziciji da osvoji još jedan mandat u Skupštini opštine.

Opozicija osvojila dodatni mandat na ponovljenim izborima u Medijani

Nova raspodela mandata

Sa novim mandatom, opozicija, koju čine četiri opozicione liste, sada ima ukupno 16 odbornika. U poređenju sa 11 odbornika koje ima trenutno vladajuća stranka SNS, opozicija sada ima jasnu većinu u Skupštini ove gradske opštine.

Reakcija predstavnika

Predstavnici Grupe građana "Dr Dragan Milić" izrazili su zadovoljstvo ovim rezultatom, ističući da je ovo veliki korak ka promenama u lokalnoj vlasti. "Ovo je značajan uspeh za sve građane koji su glasali za promene. Sada imamo većinu i mogućnost da radimo na unapređenju života u našoj opštini," izjavio je Dragan Milić.

Političke implikeacije

Ovaj rezultat može imati značajan uticaj na političku dinamiku u Nišu. Sa opozicijom koja sada ima većinu u Medijani, moguće su promene u načinu upravljanja opštinom i potencijalno drugačiji pristupi rešavanju lokalnih problema.

Značaj izbora

Ponovljeni izbori su bili ključni za opoziciju, koja je nakon prvih izbora 2. juna već imala većinu, ali je dodatni mandat omogućio još čvršću kontrolu nad Skupštinom opštine. Opozicione liste su tokom predizborne kampanje naglašavale potrebu za transparentnijom i efikasnijom lokalnom vlašću.

Opozicija u Medijani sada ima 16 odbornika u odnosu na 11 odbornika SNS-a, što predstavlja značajnu promenu u političkom pejzažu Niša. Očekuje se da će nova većina u Skupštini opštine Medijana doneti promene u lokalnoj vlasti i raditi na ostvarivanju svojih predizbornih obećanja.

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   opozicija   lokalni izbori 2024   Grupa građana Dr Dragan Milić
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima