Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Осуда напада на геј младића

rssBookmark and Share

Куршумлија 22.02.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Општински одбор Либерално демократске партије у Прокупљу и Куршумлији и омладина ЛДП-а на подручију Топличког округа најоштрије су осудили данас напад на геј младића Стефана Радовића из Куршумлије, истичући да нико не сме да буде нападнут због припадности некој мањини.

Осуда напада на геј младића

"Нико не сме да буде нападнут због тога што припада било којој мањини, укључујући и сексуалне мањине", наводи се у саопштењу.

Из ЛДП-а подсећају да Устав Србије и њени закони гарантују поштовање свих људских права, па и право на сексуално опредељење, а од надлежних органа траже да се хитно пронађу починиоци и оштро казне.

Из ЛДП-а су изразили забринутост због све чешћег насиља међу младима на подручију Топличког округа, који чак нападају и припаднике полиције приликом интервенције.

Они су казали да се насиљу мора стати на пут.

Члан геј-стрејт алијансе Стефан Радовић (21) из Куршумлије који се јавно декларисао као хомосексуалац нападнут је и повређен јуче у свом граду. Радовића су напала три лица, али му је једно задало ударац песницом у пределу врата.

Полицију је о инциденту обавестила докторка Дома здравља у Куршумлији Надица Дељанин након што је младићу који је дошао у полусвесном стању указала помоћ.

Полиција је о овом случају обавестила истражног судију у Прокупљу.

Напад на члана геј-стрејт алијансе (ГСА) осудили су и Марко Караџић комесар за људска права у ЛДП, као и геј стрејт алијанса из Београда која је о свему одмах обавештена.


#   Куршумлија   ДС   Надица Дељанин   Стефан Радовић   ЛДП   људска права
@demokrate @ldp @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима