Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Перформанс демократске омладине у Нишу: Подела плоча на Тргу краља Милана

rssBookmark and Share

Ниш 04.08.2019. Јужна Србија Инфо

Омладина Демократске странке у Нишу је организовала прошлог четвртка акцију у виду перформанса "Подела плоча грађанима Ниша". Том приликом организована је конференција за медије на којој су говорили омладинци Демократске странке у Нишу Урош Михајловић и Стеван Гошић.

Перформанс демократске омладине у Нишу: Подела плоча на Тргу краља Милана

Изјаве преносимо у целости..

“Овом акцијом желимо да подигнемо свест грађана о томе како градска власт расипа наш новац, а са друге стране да покушамо да уразумимо градско руководство да прекине радове на реконструкцији Трга и да престане да ради по налогу Београда већ да почне да ради у интересу грађана Ниша “, рекао је Урош Михајловић омладинац Демократске странке,

“По ко зна који пут смо сведоци бахатог и нерезонског трошења новца пореских обвезника на пројекте који у овом тренутку су потпуно непотребни.

Зар је замена плоча на Тргу преча од изградње 5 вртића, две школе или азила за псе.

За сав овај новац може да се уради много тога,да се закрпе путеви који су остећени,да се коначно крене у изградњу аква парка у Нишкој Бањи, да се обезбеде бесплатни уџбеници за све ђаке нишких основних и средњих школа или да се све школе опреме рачунарима.

Нека грађани сами процене, да ли смо у праву ми млади или представници власти”, закључио је Михајловић. 


“Постали смо таоци једне грознице реконстукције тргова и раскопаних улица. Сама реконстукција Трга кошта грађане Ниша 218 милиона динара и то без реконстукције Тврђавског моста, расвете и фонтане на бугарском паркингу”, рекао је Стеван Гошић омладинац Демократске странке. 

“Сматрамо да је Град Ниш могао тим новцем да реши много приоритетније проблеме. Имамо проблем са раскопаним улицама И сливницима, што смо могли да видимо после јаке кише у понедељак, где је буквално цео град био поплављен”, изјавио је Гошић. 

“Ниш као један од већих градова у Србији има и проблем са напуштеним животињама, са тим парама могао је да се изгради један Азил, закључио је Гошић.

 


#   Ниш   ДС   буџет   реконструкција   омладина   градска власт   Трг краља Милана   бесплатни уџбеници
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима