Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Покрет за преокрет: Док се Нишлије смрзавају, за Вучића рефлектори

rssBookmark and Share

Ниш 11.10.2016. Јужна Србија Инфо

Градски одбор Покрета за ПРЕОКРЕТ у Нишу оцењује да је неприхватљиво да се многи грађани Ниша смрзавају у својим становима јер су због немаштине морали да се искључе са централног грејања, наводи се између осталог у саопштењу Покрета за преокрет у Нишу.

Покрет за преокрет: Док се Нишлије смрзавају, за Вучића рефлектори

Саопштење преносино у целости..

Изјаве званичника да „није проблем у Топлани, већ у томе што Нишлије имају ниске плате па не могу да плате грејање“ (Вести Радио С 10.10.2016.) показују да су локални челници упрли прстом у Вучића и његову Владу, јер је јасно да се не може оправдати зашто се грађани другог по величини града у Србији смрзавају, кад нам „тако добро иде“. Одговорност је и на локалним функционерима СНС и на Вучићу јер су и онима  који редовно плаћају грејање станови ових дана хладни.Тренутно извршитељи због дуговања за грејање и остале комуналије пописију имовину најугрожениjих грађана Ниша, и поред чињенице да је Влада Србије још пре четири године обећала израду социјални карти за најугроженије.

„Из овога што се ових дана дешава са грејањем јасно је да Ниш тоне све дубље у кризу јер је град у рукама неспособних људи. Градски челници оптужују грађане који су тражили да се искључе са грајања да су они криви што остале Нишлије немају грајање. То је сплеткарење да би се прикрила неспособност. Нишлије се са даљинског система не искључују из обести. Њихова деца ће се током ове зиме смрзавати у својим становима, као што ће се смрзавати и сви немоћни и болесни. Сигурно је да то зна Александар Вучић, који долази у топле собе касарне Војске Србије. Он ће имати  доручак, ручак и вечеру, док већина Нишлија гладује.“ – истиче Ирена Игић, председница Извршног одбора Покрета за Преокрет у Нишу.

Покрет за преокрет подсећа да je претходних месеци због најаве доласка Александра Вучића у Ниш, поред касарни у овом граду сређивана и мермерна фасада Дома Војске Србије на Синђелићевом тргу, као и да је постављена декоративна расвета. Питамо се каква је то држава у којој се власт разбацује новцем и ствара бљештавило само тамо куда се креће „вођа“ и докле му сеже поглед, док се грађани смрзавају и грцају у беди.  

 


#   Ниш   Градско веће   Александар Вучић   Градска топлана ЈКП   Покрет за Преокрет   Ирена Игић
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима