Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Посланици из Ниша по први пут уједињени у жељи да помогну радницима

rssBookmark and Share

Ниш 29.11.2015. В.Милићевић, Нишке Вести

Градоначелник Зоран Перишић и градски већници одржали су састанак у Градској кући са народним посланицима, у жељи да помогну радницима нишких фирми који од 2002. године имају проблема са неисплаћеним зарадама.

Од 12 народних посланика састанку је присуствовала половина.

Народни посланици су се сложили да подрже захтеве запослених. Градски већник задужен за привреду у сарадњи са њима ће дефинисати захтеве са којима ће народни посланици ићи испред републичких институција. На те захтев потписаће се сви народни посланици из Ниша, тако да ће по први пут не гледајући на то да ли су власт или опозиција, заједно деловати у Скупштини Србије.

Договорено је и да се одржи заједничка конференција нишких посланика у холу Скупштине Србије.

"Ми ћемо и кроз форму посланичких питања изнети захтеве радника у Скупштини Србије. Свако од нас ће поставити питање Влади. Сви народни посланици ће поднети и писани амандман на бужет", рекао је за Нишке Вести народни посланик Демократске странке Душан Милисављевић.

До сада није било случаја да се посланици свих странака уједине око једног циља, који је интерес грађана Ниша и запослених у том граду.

Посланик Српске напредне странке Адриана Анастасов каже да посланици из нашег града сарађују у Скупштини Србије и да ће овог пута покушати заједничким деловањем и стављањем амандмана на буџет за наредну годину да издејсвују да се радницима исплате неисплаћене зараде.

"Како нам је речено, вероватно неће моћи да се иде само на неисплаћене зараде у Нишу, већ на укупан дуг неисплаћених зарада у Србији, што је нешто више од 300 милиона евра. Тако да ће вероватно овај проблем бити решен кроз Закон о јавном дугу", каже Анастасов.

Ми смо договорили заједничку сарадњу везану за овај проблем и да дигнемо глас у Народној скупштити кроз посланичка питања, кроз заједничку конференцију, кроз састанке са представницима надлежних министарсва и кабинетом премијера Александра Вучића.

"Мислим да је до ове сарадње требало да дође раније, али и ово је добар почетак сарадње народних посланика са локалном самоуправом. Ми смо ставили до знања градском већу да смо им на располагању и за све друге проблеме које Ниш има, а који могу да се решавају преко републичких институција", рекла је за Нишке Вести народна посланица.

Градоначелник је позвао све посланике, али нису сви били присутни. Они који нису присуствовали биће упознати са закључцима састанка.

Састанку су присуствовали:

Адриана Анастасов, СНС
Душан Милисављевић, ДС
Ивана Динић, СПС
Милорад Стошић, ПУПС
Нинослав Стојадиновић, СДС
Братислав Васиљевић, СНС


#   Ниш   ДС   СПС   СНС   Душан Милисављевић   плате   Ивана Динић   Зоран Перишић   Милорад Стошић   ПУПС   Нинослав Стојадиновић   наступ   Градски већник   Скупштина Србије   СДС   Нишке вести   проблеми     Адриана Анастасов   посланици   предузећа   Братислав Васиљевић
@demokrate @socijalisti @sns_srbija @dusanorldusan @ProfdrPerisic @socdemstranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима