Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poslanici iz Niša po prvi put ujedinjeni u želji da pomognu radnicima

rssBookmark and Share

Niš 29.11.2015. V.Milićević, Niške Vesti

Gradonačelnik Zoran Perišić i gradski većnici održali su sastanak u Gradskoj kući sa narodnim poslanicima, u želji da pomognu radnicima niških firmi koji od 2002. godine imaju problema sa neisplaćenim zaradama.

Od 12 narodnih poslanika sastanku je prisustvovala polovina.

Narodni poslanici su se složili da podrže zahteve zaposlenih. Gradski većnik zadužen za privredu u saradnji sa njima će definisati zahteve sa kojima će narodni poslanici ići ispred republičkih institucija. Na te zahtev potpisaće se svi narodni poslanici iz Niša, tako da će po prvi put ne gledajući na to da li su vlast ili opozicija, zajedno delovati u Skupštini Srbije.

Dogovoreno je i da se održi zajednička konferencija niških poslanika u holu Skupštine Srbije.

"Mi ćemo i kroz formu poslaničkih pitanja izneti zahteve radnika u Skupštini Srbije. Svako od nas će postaviti pitanje Vladi. Svi narodni poslanici će podneti i pisani amandman na bužet", rekao je za Niške Vesti narodni poslanik Demokratske stranke Dušan Milisavljević.

Do sada nije bilo slučaja da se poslanici svih stranaka ujedine oko jednog cilja, koji je interes građana Niša i zaposlenih u tom gradu.

Poslanik Srpske napredne stranke Adriana Anastasov kaže da poslanici iz našeg grada sarađuju u Skupštini Srbije i da će ovog puta pokušati zajedničkim delovanjem i stavljanjem amandmana na budžet za narednu godinu da izdejsvuju da se radnicima isplate neisplaćene zarade.

"Kako nam je rečeno, verovatno neće moći da se ide samo na neisplaćene zarade u Nišu, već na ukupan dug neisplaćenih zarada u Srbiji, što je nešto više od 300 miliona evra. Tako da će verovatno ovaj problem biti rešen kroz Zakon o javnom dugu", kaže Anastasov.

Mi smo dogovorili zajedničku saradnju vezanu za ovaj problem i da dignemo glas u Narodnoj skupštiti kroz poslanička pitanja, kroz zajedničku konferenciju, kroz sastanke sa predstavnicima nadležnih ministarsva i kabinetom premijera Aleksandra Vučića.

"Mislim da je do ove saradnje trebalo da dođe ranije, ali i ovo je dobar početak saradnje narodnih poslanika sa lokalnom samoupravom. Mi smo stavili do znanja gradskom veću da smo im na raspolaganju i za sve druge probleme koje Niš ima, a koji mogu da se rešavaju preko republičkih institucija", rekla je za Niške Vesti narodna poslanica.

Gradonačelnik je pozvao sve poslanike, ali nisu svi bili prisutni. Oni koji nisu prisustvovali biće upoznati sa zaključcima sastanka.

Sastanku su prisustvovali:

Adriana Anastasov, SNS
Dušan Milisavljević, DS
Ivana Dinić, SPS
Milorad Stošić, PUPS
Ninoslav Stojadinović, SDS
Bratislav Vasiljević, SNS


#   Niš   DS   SPS   SNS   Dušan Milisavljević   plate   Ivana Dinić   Zoran Perišić   Milorad Stošić   PUPS   Ninoslav Stojadinović   nastup   Gradski većnik   Skupština Srbije   SDS   Niške vesti   problemi     Adriana Anastasov   poslanici   preduzeća   Bratislav Vasiljević
@demokrate @socijalisti @sns_srbija @dusanorldusan @ProfdrPerisic @socdemstranka @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima