Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Представљање фонда за младе таленте

rssBookmark and Share

03.11.2011. Аutor : S.Radović |

Државна секретарка у Министарству омладине и спорта Републике Србије, Ивана Ковачевић отворила је данас Универзитетски сајам стипендија у згради Ректората Универзитета у Београду.

Представљање фонда за младе таленте

У оквиру манифестације чији је циљ информисање студената о могућностима студија у Србији и иностранству, као и промовисање низа програма стипендирања као вида мотивисања студената да постижу што боље академске резултате, министарка омладине и спорта, представила је и рад Фонда за младе таленте.

Фонд је до сада за финансијску подршку младима издвојио преко 1,3 милијарде динара, а поред финансијске подршке за стицање знања у Србији и иностранству, младима пружа подршку у каријерном вођењу и саветовању, професионалном напредовању и примени стеченог знања у Србији.

-Фонд за младе таленте Републике Србије основан је ради пружања подршке младим талентима у Републици Србији, што је резултат тежње Владе Републике Србије да покаже да Србија има снаге да препозна квалитет и да подржи најбоље младе људе. Желели смо да почнемо да стварамо такве услове у којима ће најверднији своју будућност да виде и да пронадју у својој земљи, изјавила је Ивана Ковачевић, државна секретарка у Министарству омладине и спорта Републике Србије. „Сврха Фонда је да стипендистима, поред пружања финансијске подршке, активно помогне у даљем професионалном усавршавању и посредује у остваривању контакта са низом значајних компанија, институција и организација. Овом подршком младим људима шаљемо поруку да се ученје и рад испате, и да то неко заиста види и вреднује, додала је Ковачевић.

Од кад је у надлежности Министарства омладине и спорта, Фонд за младе таленте наградио је и стипендирао преко 6000 ученика и студената завршних година студија високошколских установа у Србији и иностранству - цкоро 3000 студената завршних година основних или мастер студија високошколских установа чији је оснивач Република Србија и скоро 600 студената који ће своје студије наставити у иностранству.

Тренутно је у току конкурс на ком ће бити додељено 1000 стипендија за студирање у Србији, док ће после усвајања коначних резултата конкурса број стипендија Фонда за младе таленте за студирање у иностранству бити такође око 1000.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима