Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predstavljanje fonda za mlade talente

rssBookmark and Share

03.11.2011. Autor : S.Radović |

Državna sekretarka u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Ivana Kovačević otvorila je danas Univerzitetski sajam stipendija u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Predstavljanje fonda za mlade talente

U okviru manifestacije čiji je cilj informisanje studenata o mogućnostima studija u Srbiji i inostranstvu, kao i promovisanje niza programa stipendiranja kao vida motivisanja studenata da postižu što bolje akademske rezultate, ministarka omladine i sporta, predstavila je i rad Fonda za mlade talente.

Fond je do sada za finansijsku podršku mladima izdvojio preko 1,3 milijarde dinara, a pored finansijske podrške za sticanje znanja u Srbiji i inostranstvu, mladima pruža podršku u karijernom vođenju i savetovanju, profesionalnom napredovanju i primeni stečenog znanja u Srbiji.

-Fond za mlade talente Republike Srbije osnovan je radi pružanja podrške mladim talentima u Republici Srbiji, što je rezultat težnje Vlade Republike Srbije da pokaže da Srbija ima snage da prepozna kvalitet i da podrži najbolje mlade ljude. Želeli smo da počnemo da stvaramo takve uslove u kojima će najverdniji svoju budućnost da vide i da pronadju u svojoj zemlji, izjavila je Ivana Kovačević, državna sekretarka u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije. „Svrha Fonda je da stipendistima, pored pružanja finansijske podrške, aktivno pomogne u daljem profesionalnom usavršavanju i posreduje u ostvarivanju kontakta sa nizom značajnih kompanija, institucija i organizacija. Ovom podrškom mladim ljudima šaljemo poruku da se učenje i rad ispate, i da to neko zaista vidi i vrednuje, dodala je Kovačević.

Od kad je u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta, Fond za mlade talente nagradio je i stipendirao preko 6000 učenika i studenata završnih godina studija visokoškolskih ustanova u Srbiji i inostranstvu - ckoro 3000 studenata završnih godina osnovnih ili master studija visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija i skoro 600 studenata koji će svoje studije nastaviti u inostranstvu.

Trenutno je u toku konkurs na kom će biti dodeljeno 1000 stipendija za studiranje u Srbiji, dok će posle usvajanja konačnih rezultata konkursa broj stipendija Fonda za mlade talente za studiranje u inostranstvu biti takođe oko 1000.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima