Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прекршајне пријаве против локалних функционера

rssBookmark and Share

Прокупље 20.01.2014. JužnaSrbija.info

Државна ревизорска институција (ДРИ) је након објављивања извештаја о ревизији финансијских извештаја и правилности пословања за 2012. годину, а у вези са извршењем Програма ревизије за 2013. годину, поднела прекршајне пријаве против локалних функционера у Прокупљу.

Прекршајне пријаве против локалних функционера

Државна ревизорска институција поднела је захтеве за покретање прекршајног поступка против председника општине Прокупље Љубише Ђурковића (СПС), као и против Драгана Савића руководилаца одељења за привреду и финансије у општини прокупље због непоштовања појединих одредби Закона о буџетском систему, Закона о јавним набавкама, Закона о раду, Закона о платама у државним органима и јавним службама, Уредбе о буџетском рачуноводству.

Државна ревизорска институција како нам је речено неће давати детаљније информације у вези са поднетим захтевима за покретање прекршајног поступка против локалних функционера у прокупљу. Даље активности у вези са наведеним пријавама су у надлежности суда и тужилаштва.

Ни сами локални функционери у општини Прокупље нису желели да коментаришу нити дају било какве изјаве о поднетим пријавама против њих.


#   Прокупље   Љубиша Ђурковић   председник
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима