Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prekršajne prijave protiv lokalnih funkcionera

rssBookmark and Share

Prokuplje 20.01.2014. JužnaSrbija.info

Državna revizorska institucija (DRI) je nakon objavljivanja izveštaja o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2012. godinu, a u vezi sa izvršenjem Programa revizije za 2013. godinu, podnela prekršajne prijave protiv lokalnih funkcionera u Prokuplju.

Prekršajne prijave protiv lokalnih funkcionera

Državna revizorska institucija podnela je zahteve za pokretanje prekršajnog postupka protiv predsednika opštine Prokuplje Ljubiše Đurkovića (SPS), kao i protiv Dragana Savića rukovodilaca odeljenja za privredu i finansije u opštini prokuplje zbog nepoštovanja pojedinih odredbi Zakona o budžetskom sistemu, Zakona o javnim nabavkama, Zakona o radu, Zakona o platama u državnim organima i javnim službama, Uredbe o budžetskom računovodstvu.

Državna revizorska institucija kako nam je rečeno neće davati detaljnije informacije u vezi sa podnetim zahtevima za pokretanje prekršajnog postupka protiv lokalnih funkcionera u prokuplju. Dalje aktivnosti u vezi sa navedenim prijavama su u nadležnosti suda i tužilaštva.

Ni sami lokalni funkcioneri u opštini Prokuplje nisu želeli da komentarišu niti daju bilo kakve izjave o podnetim prijavama protiv njih.


#   Prokuplje   Ljubiša Đurković   predsednik
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima