Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Протести СНС-а, УРС-а, НС-а, ЈС-а и ДСС-а

rssBookmark and Share

27.05.2012. Izvor : Agencija BETA |

Више стотина присталица СНС-а, УРС-а, НС-а, ЈС-а и ДСС-а протестовало је у Лесковцу због преласка три одборника са листе УРС-а у Демократску странку.

Протести СНС-а, УРС-а, НС-а, ЈС-а и ДСС-а

Окупљени демонстранти, предвођени локалним лидерима својих странака, узвикивали су погрдне речи на рачун председника Градског одбора Реформистичке странке и будућег одборника у Скупштини града Лесковца Дејана Митића и председнице Народне партије у Лесковцу Сладјане Младеновић, испред чијих кућа су се налазили.

Демонстранти су на Булевару револуције застали испред стамбене зграде у којој станује актуелни члан Градског већа ДС-а Саша Пешић и узвикивали "Лопови, лопови".

Према процени полиције, у централном градском парку окупило се око 600 демонстранта који су кренули у протест, на коме није дошло до инцидената.

Група присталица тих пет странака је протестовала и синоћ због, како су рекли, прекрајања изборне воље градјана. Представници СНС-а, УРС-а, НС-а, ЈС-а и ДСС-а су пре три дана потписали постизборни коалициони споразум и на конференцији за новинаре рекли да имају 41 од укупно 75 одборника у Скупштини Лесковца. Од 41 одборника 11 је чинила коалиција окупљена око УРС-а, да би Реформистичка странка и Народна партија петак саопштили да су са своја три одборника иступили из коалиције са УРС-ом и прикључиле се коалицији ДС-а и СПС-а.

Раније данас председник Реформистичке странке у Лесковцу Дејан Митић поднео је кривичну пријаву због узнемиравања, а исто је најавила и Слађана Младеновић из Народне партије.


#   протест   Реформистичка странка   Саша Пешић   Дејан Митић   стамбене зграде
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима