Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Protesti SNS-a, URS-a, NS-a, JS-a i DSS-a

rssBookmark and Share

27.05.2012. Izvor : Agencija BETA |

Više stotina pristalica SNS-a, URS-a, NS-a, JS-a i DSS-a protestovalo je u Leskovcu zbog prelaska tri odbornika sa liste URS-a u Demokratsku stranku.

Protesti SNS-a, URS-a, NS-a, JS-a i DSS-a

Okupljeni demonstranti, predvođeni lokalnim liderima svojih stranaka, uzvikivali su pogrdne reči na račun predsednika Gradskog odbora Reformističke stranke i budućeg odbornika u Skupštini grada Leskovca Dejana Mitića i predsednice Narodne partije u Leskovcu Sladjane Mladenović, ispred čijih kuća su se nalazili.

Demonstranti su na Bulevaru revolucije zastali ispred stambene zgrade u kojoj stanuje aktuelni član Gradskog veća DS-a Saša Pešić i uzvikivali "Lopovi, lopovi".

Prema proceni policije, u centralnom gradskom parku okupilo se oko 600 demonstranta koji su krenuli u protest, na kome nije došlo do incidenata.

Grupa pristalica tih pet stranaka je protestovala i sinoć zbog, kako su rekli, prekrajanja izborne volje gradjana. Predstavnici SNS-a, URS-a, NS-a, JS-a i DSS-a su pre tri dana potpisali postizborni koalicioni sporazum i na konferenciji za novinare rekli da imaju 41 od ukupno 75 odbornika u Skupštini Leskovca. Od 41 odbornika 11 je činila koalicija okupljena oko URS-a, da bi Reformistička stranka i Narodna partija petak saopštili da su sa svoja tri odbornika istupili iz koalicije sa URS-om i priključile se koaliciji DS-a i SPS-a.

Ranije danas predsednik Reformističke stranke u Leskovcu Dejan Mitić podneo je krivičnu prijavu zbog uznemiravanja, a isto je najavila i Slađana Mladenović iz Narodne partije.


#   protest   Reformistička stranka   Saša Pešić   Dejan Mitić   stambene zgrade
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima