Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Први раскид" СНС и СПС на локалу

rssBookmark and Share

05.09.2012. Autor: B92

После само два и по месеца сарадње, распала се локална коалиција СПС-а и СНС-а у Александровцу. Комплетну власт у том граду сада држе социјалисти.

За распад коалиције нико не прихвата одговорност - већ је пребацују на оног другог. СНС је изгубила место председника општине, а на ванредној седници на којој је била невиђена гужва, изабрани су нови функционери - сви из редова социјалиста.

Мештана је било много више него одобрника, од укупно 59 седници је присуствовало 32 и то одборници групе грађана "Покрет за Жупу" који су се ујединилиса социјалистима и заједно формриали локалну власт.

Доскорашња власт коју су уз социјалисте чинили СНС, група грађан "За бољу Жупу", ДС као и одборници УРС-а, њихови одборници нису дошли на седницу.

Своју смену у канцеларији изнад скупштинске сале чекао је Зоран Бојовић, из СНС досадашњи председник скупштине. Он оптужује СПС за некоректно понашање и каже да су "социјалисти извршили директан атак на снс и урс".

У СПС-у међутим кажу да је њима најтеже и да им није познато зашто су одборници СНС-а напустили скупштину .

За првог човека општине поново је изабран Југослав Стајковац, који је био председник у два мандата. Од 59 одборника, колико има скупштина општине Александровац, владајућу већину која је била формирана 15. јуна чинили су одборници СНС (4), СПС (6), ДС (7), УРС (1) и ГГ “За Богату Жупу” (12), док су у опозицији “Покрет за Жупу” (26) и три одборника УРС-а.

Сада су на власти уједињени социјалисти и "Покрет за жупу" који заједно имају већину од 32 одборника.

Зашто су се псовађали напредњаци и социјалсити за сада није јасно, мештани који су у великом броју дошли на седницу рекли су нам да их не занима ко је кога напустио већ само то ко ће бити нови председник њихове општине јер им је најважнија ефиасност.


#   СПС   СНС
@socijalisti @sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима