Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реакција ГрО "Доста је било" на текст "Буразери руше (не)уједињену нишку опозицију"

rssBookmark and Share

Ниш 23.09.2018. Јужна Србија Инфо

На мејл редакције портала Јужна Србија Инфо, стигло је писмо у коме Градски одбор "Доста је било" у Нишу износи своје виђење о деловању опозиције и о политичкој сцени у граду на Нишави.

Реакција ГрО "Доста је било" на текст "Буразери руше (не)уједињену нишку опозицију"

Допис преносимо у целости..

Поштовани, 

Овим путем, желимо да се осврнемо на делове текста објављеног на Вашем порталу 21.09.2018 под називом „Буразери руше (не)уједињену нишку опозицију“. 

Чињеница је да је Уједињена нишка опозиција неформални скуп опозиционих странака, покрета и опција које су опозиционе по свом деловању, како у Нишкој и општинским скупштинама, тако и мимо тих институција. Није било довољно себе назвати „опозицијом“ да би се нашли у Уједињеној опозицији. 

Рад Уједињене опозиције базиран је најпре на узајамном поштовању како ставова тако и идеологија свих чланова. Окупили смо се око заједничких тачака фокуса и на њих се концентрисали у свом раду. 

Чињеница је, такође, да нису сви чланови Уједињене нишке опозиције и чланови Савеза за Србију, али то не утиче на узајамни однос, јер како смо напоменули на почетку, узајамно поштовање је на високом нивоу. Како ће чланство, или не-чланство у СзС утицати на даљи рад, остаје да видимо, али се надамо да неће утицати превише, јер наш фокус јесте Ниш и Нишлије. То је став ГрО ДЈБ у Нишу, који у свом деловању има апсолутну аутономију и не зависи од одлука централе у Београду. Оно што је основно, је да нема сарадње са СНС нити са странкама и покретима који су чинили или тренутно чине власт са СНС. У име осталих чланова Уједињене опозиције тиче, не желимо да коментаришемо. 

Такође желимо да напоменемо да изјава да је опција ДЈБ „разбијена“ у Нишу, апсолутно није тачна. Међутим, изјава која је цитирана указује да се власт у Нишу плаши потенцијала који ДЈБ у себи има. Чланство расте, акције на терену се спроводе, грађанство се упознаје за штеточинском политиком, како градске тако и републичке власти. У наредном периоду те акције ће се само интензивирати, како на терену са грађанима, тако и за скупштинским говорницама. Лицимерно би било не рећи да су и неки чланови ДЈБ поклекли пред уценама/понудама власти у Нишу и ГрО ДЈБ веома жали због тога.

Међутим, тиме смо прочистили наше редове и они који су због егзистенцијалних питања, било давањем ситних функција у градској администрацији, било запошљавањем чланова породице или пак под притиском уцена у вези са њиховим радним местима у јавним предузећима у Нишу, саботирали рад ДЈБ у прошлости више нису наши чланови и ни на који начин не представљају политику ДЈБ. Свесни смо да грађани то разумеју и то нас само чини јачим. 

Што се тиче протеста у вези са одбраном нишког аеродрома, опозиција је изашла са више контруктивних предлога који су за циљ имали да се чује глас грађана. Понуђена је сарадња са иницијативом „НДНА“ у смислу и на начин који би свима одговарао. Ни једним потезом политичка опозиција није желела да „преузме“ заслуге за бунт грађана, међутим сарадња је саботирана од стране појединих чланова иницијативе, што је врло битно да се напомене, дакле не целокупне иницијативе. Како би избегли било какав конфликт, опозција је пристала на то да иницијатива самостално спроведе све, подржала грађанске протесте и позвала грађане да се прикључе. Резултат је свима више него јасан.

Анемичан протест, мала посећеност и никакав ефекат. Изјава да се протест не жели политизовати је сам доведен до апсурда, укључивањем покрета „Не давимо Београд“ који су већ учествовали на изборима, дакле, политички покрет су. 

Без обзира на све, опозиција наставља борбу својим средствима и сви који имају исти циљ више су него добродошли да се укључе.  ДЈБ је настао као одговор на паразитску и штеточинску власт и једини циљ је увести систем који ће од Србије, али и Ниша начинити место у коме се лепо и радо живи. Свима који имају исти циљ, врата ДЈБ су широм отворена.

Градски одбор
„Доста је било“ - Ниш


#   Ниш   ДС   СНС   Јужна Србија Инфо   медији   опозиција   Градски одбор   Доста је било   Народна странка   Не дамо нишки аеродром
@demokrate @sns_srbija @juznasrbija @DostaJeBilo @StrankaNarodna @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима