Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Буразери руше (не)уједињену нишку опозицију

rssBookmark and Share

Ниш 21.09.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Још од губитка на изборима 2012. године, опозиција у Нишу покушава да се уједини и заједнички делује. Међутим, сви покушају су остали без резултата, или су резултати краткотрајних савеза занемарљиви. Најновија сазнања указују да се тренутни савез "Уједињена нишка опозиција" одржава на стакленим ногама и да је чланице, напуштају.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

Од распада "старе" Демократске странке на "хиљаду и једну" странку и фракцију опозиција у Нишу не може да се састави, и као таква лак је плен "утицаја" нишке власти, која се огледа у "специјланим" везама појединаца са неким моћницима из најбројније нишке странке, странке на власти.

Те "специјалне везе", огледају се у "буразерским", фамилијарним, кумовским или дужничко-повериличким односима, најчешће кроз примере већ виђених и тако популарних пројеката финансирања и суфинансирања, приватних предузећа и удружења, појединаца из опозиције.

"Врло је добро је за нас (напредњаке), што за скупштинску говорницу у градском парламенту излазе већ виђени и "истрошени" политичари некадшње власти, који немају никакву тежину и сами компромитовани, а у исто време срећа је што су неке опције (мислећи на Доста је било), такође разбијене", рекао је аутору овог тексата, један од челника власти у граду.

Познаваоци политичких прилика у граду на Нишави, кажу да је "Уједињена нишка опозиција" дефинитивно пред распадом, након иступа нишког огранка Јеремићеве "Народне странке" и препуштању утицају "Савеза за промене".

Изненађени оваквим ставом Народне странке, остале чланице Уједињене нишке опозиције, неформално на челу са ДС-ом, покушавају да "испеглају" ситуацију на већ виђен, анемичан и недоречив начин, који је и довео опозицију у ситуацију каква јесте.

Нишка опозиција, по речима многих Нишлија "грађнски оријентисаних", је дефинитивно пала и на последњем поправном испиту, током пролећних потеста одржаним против уступања аеродрома "Константин Велики", Влади Србије. 

На веома, политички лукав начин, Иницијатива "Не дамо нишки аеродром" (самопрокламовани бранитељи Нишлија), преузела је на себе комплетну орагнизацију протеста у граду и преотела "славу" нишким опозиционарима, који су буквало били изгурани из било какве приче, по систему "трећа за ластиш".

Још један савез је пред распадом, по директви из Београда, овога пута буразерско-опозиционог, уступајући водећу позицију "Савезу за промене", сигурни су сагворници портала Јужна Србија Инфо.

 


#   Ниш   ДС   СНС   Цар Константин Велики   Јужна Србија Инфо   Доста је било   удружена опозиција   Народна странка   Не дамо нишки аеродром   Савез за промене
@demokrate @sns_srbija @juznasrbija @DostaJeBilo @StrankaNarodna @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима