Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Burazeri ruše (ne)ujedinjenu nišku opoziciju

rssBookmark and Share

Niš 21.09.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Još od gubitka na izborima 2012. godine, opozicija u Nišu pokušava da se ujedini i zajednički deluje. Međutim, svi pokušaju su ostali bez rezultata, ili su rezultati kratkotrajnih saveza zanemarljivi. Najnovija saznanja ukazuju da se trenutni savez "Ujedinjena niška opozicija" održava na staklenim nogama i da je članice, napuštaju.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

Od raspada "stare" Demokratske stranke na "hiljadu i jednu" stranku i frakciju opozicija u Nišu ne može da se sastavi, i kao takva lak je plen "uticaja" niške vlasti, koja se ogleda u "specijlanim" vezama pojedinaca sa nekim moćnicima iz najbrojnije niške stranke, stranke na vlasti.

Te "specijalne veze", ogledaju se u "burazerskim", familijarnim, kumovskim ili dužničko-poveriličkim odnosima, najčešće kroz primere već viđenih i tako popularnih projekata finansiranja i sufinansiranja, privatnih preduzeća i udruženja, pojedinaca iz opozicije.

"Vrlo je dobro je za nas (naprednjake), što za skupštinsku govornicu u gradskom parlamentu izlaze već viđeni i "istrošeni" političari nekadšnje vlasti, koji nemaju nikakvu težinu i sami kompromitovani, a u isto vreme sreća je što su neke opcije (misleći na Dosta je bilo), takođe razbijene", rekao je autoru ovog teksata, jedan od čelnika vlasti u gradu.

Poznavaoci političkih prilika u gradu na Nišavi, kažu da je "Ujedinjena niška opozicija" definitivno pred raspadom, nakon istupa niškog ogranka Jeremićeve "Narodne stranke" i prepuštanju uticaju "Saveza za promene".

Iznenađeni ovakvim stavom Narodne stranke, ostale članice Ujedinjene niške opozicije, neformalno na čelu sa DS-om, pokušavaju da "ispeglaju" situaciju na već viđen, anemičan i nedorečiv način, koji je i doveo opoziciju u situaciju kakva jeste.

Niška opozicija, po rečima mnogih Nišlija "građnski orijentisanih", je definitivno pala i na poslednjem popravnom ispitu, tokom prolećnih potesta održanim protiv ustupanja aerodroma "Konstantin Veliki", Vladi Srbije. 

Na veoma, politički lukav način, Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" (samoproklamovani branitelji Nišlija), preuzela je na sebe kompletnu oragnizaciju protesta u gradu i preotela "slavu" niškim opozicionarima, koji su bukvalo bili izgurani iz bilo kakve priče, po sistemu "treća za lastiš".

Još jedan savez je pred raspadom, po direktvi iz Beograda, ovoga puta burazersko-opozicionog, ustupajući vodeću poziciju "Savezu za promene", sigurni su sagvornici portala Južna Srbija Info.

 


#   Niš   DS   SNS   Car Konstantin Veliki   Južna Srbija Info   Dosta je bilo   udružena opozicija   Narodna stranka   Ne damo niški aerodrom   Savez za promene
@demokrate @sns_srbija @juznasrbija @DostaJeBilo @StrankaNarodna @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima