Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Politika


12345>>>Ukupno: 2232  |  Prikazano: 1 - 10

Zašto "Srbija protiv nasilja" traži od gradonačelnice Niša da podnese ostavku - kakave su šanse za održavanje lokalnih izbora 2. juna?

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 14.03.2024.
Da li će 2. juna biti lokalnih izbora u Nišu?

Koalicija "Srbija protiv nasilja" uputila je zahtev gradonačelnici Niša, Dragani Sotirovski, da podnese ostavku kako bi se omogućilo održavanje lokalnih izbora istog dana kao i u ostalim gradovima širom Srbije.

opširnije

Komentara: 0

Novi DSS i "Niš moj grad" traže od policije tačan broj prijavljenih lica

Južna Srbija Info 11.03.2024.
Opozicija traži tačan broj prijavljenih lica u Nišu

Opoziciona Koalicija "Niš, moj grad" i Novi DSS zahtevaju precizne informacije od MUP o broju prijavljenih lica u ovom gradu. U kontekstu priprema za nadolazeće izbore, opozicioni lideri ističu po njima, sumnju u mogućnost izborne "manipulacije" aludirajući na izbore u Beogradu.

opširnije

Komentara: 0

Predsednik Srbije ističe 2. jun kao optimalan datum za beogradske izbore, dok je prvobitni predlog bio 28. april ili 5. maj

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 10.03.2024.
Lokalni izbori 2. juna?

Nakon niza konsultacija unutar vladajuće većine i šire političke scene, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u večerašnjem obraćanju, izneo je predlog da se datum beogradskih izbora pomera na 2. jun. da li će se lokalni izbori u Nišu i Novom Sadu održati istog datuma , za sad se ne zna....

opširnije

Komentara: 0

Lokalni izbori "nategnuto" možda 12. maja, ili....

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 10.03.2024.
Lokalni izbori

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, istakao je da je učinio tehničku grešku u vezi sa procedurom oko raspisivanja lokalnih izbora, ali je naglasio da greška ima samo formalni, a ne suštinski značaj. Objasnio je da izbori moraju biti raspisani u roku od mesec dana od trenutka kada je moguće konstituisanje skupštine, što je bio 3. mart.

opširnije

Komentara: 0

"Zavetnici" po Čerčilu "nemamaju večne prijatelje i neprijatelje, već samo interes" - zajedno sa SNS i SPS na listi za izbore u Svrljigu

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 10.03.2024.
Politički pragmatizam

Opštinski odbor "Zavetnika" iz Svrljiga "iznenadio" je političku scenu jugoistoka Srbije objavom da će na predstojećim lokalnim izborima formirati zajedničku listu sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Socijalističkom partijom Srbije (SPS). Ova odluka predstavlja "preokret" u politici, budući da su Zavetnici donedavno bili kritičari lokalne…

opširnije

Komentara: 0

Beogradski izbori 28. aprila ili 5. maja, verovatno i u Nišu i Novom Sadu - 5. maj malo verovatno jer je Vaskrs?!

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 09.03.2024.
Lokalni izbori 28. aprila ili na Vaskrs?!

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izneo je predlog datuma za beogradske izbore, naglašavajući mogućnost da se održe 28. aprila ili 5. maja, dana kada je u pravoslavnom kalendaru Vaskrs. Ovaj predlog objavljen je u okviru dijaloga o rokovima i uslovima za održavanje lokalnih izbora u Beogradu.

opširnije

Komentara: 0

Ana Brnabić kandidat za predsedniicu Skupštine Srbije

Južna Srbija Info 06.03.2024.
Mandatar poznat za deset dana

Predsednik Srbije i član SNS-a, Aleksandar Vučić, izjavio je da je na sednici Predsedništva SNS-a dogovoreno da će Ana Brnabić biti kandidat za predsednicu Skupštine Srbije, dok će kandidat za gradonačelnika Beograda biti Aleksandar Šapić.

opširnije

Komentara: 0

"Niš, Moj Grad" i Novi DSS pozivaju na jedinstvo opozicije u borbi za fer izborne Uslove

I.V. Južna Srbija Info 05.03.2024.
Poziv na jedinstvo

Nova Demokratska stranka Srbije i Koalicija "Niš, Moj Grad" uputili su poziv svim niškim opozicionim organizacijama da se zajedno dogovore o ključnim izbornim uslovima u nedelju, 10. marta, u prostorijama Novog DSS-a.

opširnije

Komentara: 0

Protest "Anti-beton žurka" u Nišu: Građani se bore za očuvanje javne površine

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 04.03.2024.
Građani se bore za očuvanje javne površine

U nedelju, 3. marta, park iznad Stare ciglane u Nišu bio je poprište drugog protesta građana pod nazivom "Anti-beton žurka". Organizovana od strane udruženja građana "Nišlije da se pitaju", ova akcija je odjeknula kao odgovor na sve veće otimanje javnih površina u gradu u korist investitora.

opširnije

Komentara: 0

Đorđe Stanković: Ujedinjenem ćemo ponoviti 1996., spreman sam da podržim Dragana Milića kao nosioca zajedničke liste opozicije

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 02.03.2024.
Ujedinjenem ćemo ponoviti 1996. godinu

Đorđe Stanković poslanik Narodnog pokreta Srbije iz Niša, podržava ideju ujedinjenja i širenja inicijative na civilni sektor radi formiranja većeg, jasnijeg i stručnijeg fronta za promene.

opširnije

Komentara: 0

12345>>>Ukupno: 2232  |  Prikazano: 1 - 10


Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima