Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Politika


<<<12345>>>Ukupno: 2294  |  Prikazano: 21 - 30

Koalicija "Biramo Niš" sigurna u pobedu u Nišu - pozvali na duel

Južna Srbija Info - redakcija 29.05.2024.
Koalicija

Siguran sam da će 2. juna opozicija u Nišu da slavi pobedu i da će se promene koje tada krenu sa juga preliti na celu Srbiju, rekao je danas u Nišu na završnoj konvenciji koalicije „Biramo Niš” predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Miroslav Aleksić.

opširnije

Komentara: 0

Koalicija "Biramo Niš" obeležila Međunarodni dan akcije za zdravlje žena

Južna Srbija Info - redakcija 28.05.2024.
Za zdravlje i dostojanstvo žena

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana akcije za zdravlje žena, podsećamo da su problemi oboljevanja od raka grlića materice i raka dojke, akušersko nasilje, loši uslovi u porodilištima i menstrualno siromaštvo teme kojima se moramo baviti svakog dana, kažu aktivistkinje iz Koalicije Biramo Niš.

opširnije

Komentara: 0

Skup liste „Aleksandar Vučić – Niš Sutra”, pred završni predizborni skup na koji 30. maja dolazi Aleksandar Vučić

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 26.05.2024.
Skup liste „Aleksandar Vučić – Niš Sutra

Danas je u Oficirskom doma u Nišu održan skup koalicione liste „Aleksandar Vučić – Niš sutra”. Pored predsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića i predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića, prisutnima su se obratili i predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić.

opširnije

Komentara: 0

Pisac Dejan Stojiljković podržao je Grupu građana "Dr Dragan Milić"

Južna Srbija Info - redakcija 26.05.2024.
Stojiljković podržao politiku dr Milića

Najpoznatiji savremeni niški pisac, Dejan Stojiljković, poznat po scenariju serije "Senke nad Balkanom" i romanu "Konstantinovo raskršće", podržao je Grupu građana "Dr Dragan Milić".

opširnije

Komentara: 0

Dr Dragan Milić traži smenu dekanice Medicinskog fakulteta u Nišu

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 26.05.2024.
Milić traži smenu dekanice Medicinskog fakulteta

Dr Dragan Milić, nosilac liste "Grupa građana Dr Dragan Milić", izneo je oštre kritike na račun dekanice Medicinskog fakulteta u Nišu, Dobrile Stanković Đorđević, zahtevajući njenom hitnu smenu zbog navodnog kršenja zakona i političkog mešanja u rad ove institucije.

opširnije

Komentara: 0

Generalna skupština usvojila rezoluciju o Srebrenici - Vučić izrazio zabrinutost

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 23.05.2024.
Ko otvara

Na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacijja u Njujorku, usvojena je rezolucija o Srebrenici sa 84 glasa "za", 19 "protiv", i 68 uzdržanih. Ova odluka najavljena kao značajan korak u promovisanju pravde i sećanja na žrtve, ali predsednik Aleksandar Vučić izrazio je zabrinutost.

opširnije

Komentara: 0

Đorđe Stanković dao izjavu policiji povodom pretnji njemu i njegovoj porodici

Južna Srbija Info - redakcija 23.05.2024.
Stanković dao izjavu policiji

Đođe Stanković lider niškog Narodnog pkreta Srbije i kandidat za gradonačelnika ispred Koalicije Biramo Niš danas je u Ministarstvu unutrašnjih poslova (Direkcija policije) - Odeljenje kriminalističke policije u Nišu dao izjavu u kojoj je izrazio sumnju za bezbednost moje porodice i preneo sve informacije koje je imao, piše u saopštenju.

opširnije

Komentara: 0

Koalicija "Biramo Niš" podnela krivične prijave protiv nadležnih u OIK Palilula zbog navodnih neregularnosti

Južna Srbija Info - redakcija 21.05.2024.

Koalicija Biramo Niš je danas podnela Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu krivičnu prijavu protiv Ristić Gordane, predsednice Opštinske izborne komisije, i Slobodanke Đorđević Mladenović, sekretarke Opštinske izborne komisije Gradske opštine Palilula. Optužuju ih za zloupotrebu službenog položaja i povredu prava kandidovanja.

opširnije

Komentara: 0

Vučić: Lično bi teško podneo da ne pobedimo na izborima u Nišu

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 19.05.2024.
Vučić izneo svoje mišljenje o izborima u Nišu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je svoje mišljenje u vezi sa predstojećim lokalnim izborima u Nišu, ističući da bi teško podneo poraz naprednjaka na ovim izborima. Gostujući na TV Pink, Vučić je naglasio da je proveo značajan deo svog vremena u Nišu tokom poslednje decenije, te da je učestvovao u brojnim projektima i investicijama koje su unapredile infrastrukturu grada.

opširnije

Komentara: 0

I nakon otkaza na Medicinskom fakultetu dr Milić odbacuje navode o saradnji sa najvećom strankom, ističe posvećenost boljem Nišu

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 16.05.2024.
Dr Milić negira i objašnjava

Nedavne spekulacije o povezanosti osnivača Grupe građana "Dr Dragan Milić" i nosioca istoimene izborne liste za Grad Niš, profesora Dragana Milića, sa Srpskom naprednom strankom (SNS) izazvale su pažnju na društvenim mrežama.

opširnije

Komentara: 0

<<<12345>>>Ukupno: 2294  |  Prikazano: 21 - 30


Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima