Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Politika


<<<23456>>>Ukupno: 2269  |  Prikazano: 31 - 40

Akcija PUPS-Solidarnost i pravda Medijana povodom Svetskog dana zdravlja: Deljenje jabuka kao simbol zdravog načina života

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 08.04.2024.
Jabuka kao simbol zdravog načina života

Proteklog vikenda povodom Svetskog dana zdravlja, Opštinski odbor PUPS-Solidarnost i pravda Medijana organizovao je danas akciju u parku Svetog Save u Nišu. Aktivisti ove organizacije su prolaznicima i komšijama delili jabuke kao simbol zdravog načina života i brige o sopstvenom zdravlju.

opširnije

Komentara: 0

Još jedna "Antibeton žurka“, protest protiv prodaje zelene površine iznad Stare ciglane privatnom investitoru

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 06.04.2024.
Još jedna

Kako navode oragnizatori, zbog "nezakonito" donetim urbanističkim planovima i prodajom 2,5 ha zelene površine iznad Stare ciglane privatnom investitoru, iako se za ovaj prostor vodi postupak restitucije, niška vlast je omogućila otimanje zelene površine i sportskih terena od Nišlija, u nedelju 7.aprila od 11 do 13 sati održaće se treći protest i druga „Antibeton…

opširnije

Komentara: 0

Novi DSS kritukuje odnos lokalne samouprave prema niškim sportskim klubovima

Južna Srbija Info - redakcija 06.04.2024.
Odnos prema poznatim sportskim klubovoma

Narodna poslanica Novog DSS Slađana Miletić u saopštenju medijia kaže da je vlast poznate niške klubovi do ruba propasti. Ona je napomenula da je vrlo razočarana nebrigom gradske vlasti za sport u Nišu, gde mnogi renomirani klubovi su propali ili su na ivici propadanja. Sport u Nišu je pao na najniže moguće grane- ocenila je narodna poslanica Novog DSS Slađana Miletić.

opširnije

Komentara: 0

Miloš Vučević novi mandatar Vlade Srbije, objavio je Vučić na Instagramu

Južna Srbija Info - redakcija 30.03.2024.
Vučević novi premijer

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, objavio je preko Instagrama svoju odluku i redloži Miloša Vučevića kao kandidata za predsednika nove Vlade Srbije. Ovaj korak je u skladu sa relevantnim članovima Ustava i Zakona o predsedniku Republike.

opširnije

Komentara: 0

Kerković: Na jedno važno predizborno pitanje Nišlije traže odgovor od opozicije

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 25.03.2024.
Opozicija pita opoziciju

Pred opozicionim strankama u Nišu je istorijska odgovornost da nakon 12 godina smene lokalnu vlast jednog kleptokratskog režima, najgoru koju je Niš video. Svest Nišlija o nužnosti promene ovakve vlasti zajedno sa niskim rejtingom SNS-a i njihovih trabanata u Nišu, stvaraju mogućnost da Niš postane prvi slobodan Grad u Srbiji, piše u delu saopštenja Tamare Milenković…

opširnije

Komentara: 0

Novi DSS i Koalicija "Niš moj grad" organizuju tribinu povodom godišnjice NATO agresije na SRJ

Južna Srbija Info - redakcija 24.03.2024.
Tribina povodom godišnjice NATO agresije

U nedelju, 24. marta 2024., u bioskopu "Sinepleks" u TC "Stop šop" u Nišu, političke organizacije Novi DSS i Koalicija "Niš moj grad" su organizuju tribinu sa građanima povodom godišnjice početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

opširnije

Komentara: 0

Grupa građana "Dr Dragan Milić", očekivana politička opcija pred lokalne izbore

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 23.03.2024.
Milić ide na lokalne izbore

Dr Dragan Milić, direktor niške Kardiohirurgije, izlazi na predstojeće lokalne izbore u Nišu sa svojom grupom građana, donoseći novi talas političke aktivnosti u gradu. Formirana grupa, nazvana "Dr Dragan Milić", okuplja stotinak građana koji, kako kažu dele istu viziju za bolju budućnost Niša.

opširnije

Komentara: 0

Zašto "Srbija protiv nasilja" traži od gradonačelnice Niša da podnese ostavku - kakave su šanse za održavanje lokalnih izbora 2. juna?

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 14.03.2024.
Da li će 2. juna biti lokalnih izbora u Nišu?

Koalicija "Srbija protiv nasilja" uputila je zahtev gradonačelnici Niša, Dragani Sotirovski, da podnese ostavku kako bi se omogućilo održavanje lokalnih izbora istog dana kao i u ostalim gradovima širom Srbije.

opširnije

Komentara: 0

Novi DSS i "Niš moj grad" traže od policije tačan broj prijavljenih lica

Južna Srbija Info 11.03.2024.
Opozicija traži tačan broj prijavljenih lica u Nišu

Opoziciona Koalicija "Niš, moj grad" i Novi DSS zahtevaju precizne informacije od MUP o broju prijavljenih lica u ovom gradu. U kontekstu priprema za nadolazeće izbore, opozicioni lideri ističu po njima, sumnju u mogućnost izborne "manipulacije" aludirajući na izbore u Beogradu.

opširnije

Komentara: 0

Predsednik Srbije ističe 2. jun kao optimalan datum za beogradske izbore, dok je prvobitni predlog bio 28. april ili 5. maj

Z. Stojnić, Južna Srbija Info 10.03.2024.
Lokalni izbori 2. juna?

Nakon niza konsultacija unutar vladajuće većine i šire političke scene, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u večerašnjem obraćanju, izneo je predlog da se datum beogradskih izbora pomera na 2. jun. da li će se lokalni izbori u Nišu i Novom Sadu održati istog datuma , za sad se ne zna....

opširnije

Komentara: 0

<<<23456>>>Ukupno: 2269  |  Prikazano: 31 - 40


Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima