Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Društvo

Regionalne vesti

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 5957  |  Prikazano: 1 - 10

Gradska stambena agencija: Komisija za sprovođenje konkursa za kupovinu stanova u "Majkaovskog" postupala na osnovu Zakona i Pravilnika

Južna Srbija Info 23.09.2021.
Komisija radila po Zakonu i Pravilniku

Svaki građanin Niša imao je puno pravo da konkuriše za ove stanove kao vid stambene podrške ukoliko ispunjava uslove konkursa, a bilo kakav drugačiji stav s tim u vezi, predstavljao bi diskriminaciju građana i uskraćivanje na zakonu zasnovanih prava, piše u delu saopštenja Gradske stambene agencije, povodom navoda u javosti o "nepravilnosti" na rang listi.

opširnije

Komentara: 0

Edukacija mladih na Medijani - zaštita i očuvanje prirode

Južna Srbija Info 21.09.2021.
Zaštita i očuvanje prirode

Uz podršku Gradske opštine Medijana, a u organizaciji udruženja građana "Smart Asocijacija", uspešno je realizovan projekat pod nazivom "Eko edukacija".

opširnije

Komentara: 0

Sotirovski demanatuje i podseća: "Đilasovi ne vide svog prvog čoveka na listi, vide mene i moju porodicu"

Z.S. Južna Srbija Info 20.09.2021.
Sotirovski demnatuje i podseća

"Moramo da razjasnimo šta su socijalni stanovi, jer ovi u ulici Majakovskog koje je gradila Gradska stambena agencija to nisu. To je podrška stanovanju i te stanove prodaje Gradska stambena agencija po ceni koja nije profitna", pojasnila je gardonačelnica Niša, nakon pitanja novinara. kako se njen zet našao na spisku za kupovinu jednog od tih stanova.

opširnije

Komentara: 1

Stefanović: Obavezni vojni rok je realna potreba vojske

RTS. Ministarstvo odbrane 16.09.2021.
Obavezni vojni rok realna potreba

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović ocenio je da je uvođenje obaveznog vojnog roka u Srbiji realna potreba vojske, ali da ne može da kaže da će odluka o tome biti doneta ove godine zato što, kako navodi, ima mnogo aspekata na koje mora da se računa.

opširnije

Komentara: 0

Infomacije se menjaju iz časa u čas: Nova pravila za onlajn nastavu - testiranje dece samo uz saglasnost roditelja

Tanjug, RTS, Južna Srbija 16.09.2021.
Infomacije iz časa u čas

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je doneta odluka po kojoj odeljenja sa 16 učenika i manje prelaze na onlajn nastavu ukoliko se u tom odeljenju pojave tri slučaja zaraze koronavirusom.

opširnije

Komentara: 0

Tončev nakon dodele sredstava udruženjima iz nedovoljno razvijenih opština: Razmišljam da se nadležno ministarstvo prebaci u Niš

Južna Srbija Info 15.09.2021.
Razmišljam da se ministarstvo prebaci u Niš

Danas su u Nišu potpisivanjem ugovora u Naučno tehnološkom parku, između Kabineta ministra Novice Tončeva, zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština i 33 predstavnika udruženja građana sa teritorije nedovoljno razvijenih opština, dodeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara, za realizaciju projekata od javnog interesa.

opširnije

Komentara: 0

Niš okićen srpskim trobojkama (FOTO)

Južna Srbija Info 15.09.2021.
Niš okićen trobojkama

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave Niš je danas okićen srskim trobojkama.

opširnije

Komentara: 0

Opština Palilula obeležila krsnu slavu

Južna Srbija Info 14.09.2021.
Sabor Srpskih Svetitelja

U ponedeljak, 13. septembra, Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G.G. Arsenije osveštao je slavske darove i prerezao slavski kolač, povodom slave Gradske opštine Palilula - Sabor Srpskih Svetitelja.

opširnije

Komentara: 0

Kako od danas izgleda nastava u niškim školama

Južna Srbija Info 10.09.2021.
Kako izgleda nastava

Od ponedeljka, kombinovana nastava u 7 i 8 razredima osnovnih škola, u srednjim školama onlajn u 40 lokalnih samouprava, navedeno je u dopisu koje je Ministarstvo prosvete dostavilo školama. Na spisku se nalazi i grad Niš pa sve srednje škole u Nišu od ponedeljka, 13.septembra prelaze na onlajn nastavu.

opširnije

Komentara: 0

Sve više dece u Vlasotincu - skoro 50 odsto više prvaka nego prošle godine

Svetlana Panić-Conić RTS 12.09.2021.
Sve više dece u Vlasotincu

Prvog septembra na području opštine Vlasotince u školske klupe sela su 252 prvaka, gotovo 50 odsto više nego prošle godine. Prvaka je najviše u samom Vlasotincu, ali punije su i neke seoske škole. Zahvaljujući neprekidnim ulaganjima uslovi u svim školama su dobri. Prioritet je obezbediti dovoljno mesta u vrtićima na koje čeka više od 250 mališana.

opširnije

Komentara: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 5957  |  Prikazano: 1 - 10


Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima