Јужна Србија Инфо

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 5596  |  Приказано: 1 - 10

Скоро пола милиона динара прикупљено за НУРДОР" на Светосавском балу у Нишу

Јужна Србија Инфо 27.01.2020.
Светосавски бал

Осми по реду, добротворни Светосавски бал, одржан је синоћ у нишком хотелу "New City". На овогодишњем балу, прикупљана су средства за Национално удружење родитеља деце оболеле од рака - НУРДОР.

опширније

Коментара: 0

Пошумљавање и нови шумски путеви на територији Прокупља

Јужна Србија Инфо 26.01.2020.
Пошумљавање

У шумама којима газдује Шумско газдинство “Топлица”, а које се простиру на територији Топличког округа и Мерошине на површини од 68.512 хектара, и ове године планиране су активности на пошумљавању голети и изградњи шумских путева.

опширније

Коментара: 0

Развој и повезивање научно-технолошких паркова у Србији

Јужна Србија Инфо 24.01.2020.
Развој научно-технолошких паркова

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић потписали су Споразум о реализацији пројекта Технопарк Србија 2 који спроводи НТП Београд а суфинансирају Влада Швајцарске конфедерације и Град Ниш кроз субвенционисање рада доо НТП Ниш.

опширније

Коментара: 0

"Историја Ниша" на РТС-у, од праисторије до... (ВИДЕО)

Јужна Србија Инфо 23.01.2020.
Историја Ниша на РТС-у

Прва серијал нове документарно-игране серије "Историја Ниша" рађена у нишкој продукцији са нараторима Танасијем Узуновићем и Светозаром Цветковићем, промовисана је јуче у нишком Народном позориштом приказивањем четврте епизоде. Прву сезону чини 5 епизода од праисторије до српских устанака.

опширније

Коментара: 0

Амбасадор САД први пут у Врању

Јужна Србија Инфо 22.01.2020.
Годфри у Врању

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић, разговарао jе у уторак са амбасадором САД у Србиjи Њ.Е. Ентониjем Годфриjем, коjи је први пут боравио у званичноj посети Врању.

опширније

Коментара: 0

Повратници оживљавају старопланинска села

Јужна Србија Инфо 20.01.2020.
Старопланинска села

Село Јеловица на Старој планини, потенцијална је туристичка дестинација за све који траже бег од урбаног начина живота. Међутим, и ово село дели судбину осталих старопланинских села. Мало је људи који су остали да живе, пут до села је лош, нема продавнице. Упркос томе, неки се враћају.

опширније

Коментара: 0

Берберница с душом у центру Лесковца

РТС, Јужна Србија Инфо 18.01.2020.
Берберница с душом

Дух старог Лесковца чува и берберница која без прекида ради од 1936. године. У истом амбијенту, са истим алатом и манирима, муштерије данас дочекују син и унук Перице Станковића, једног од првих лесковачких берберина.

опширније

Коментара: 0

Вулин: Унапређене способности Копнене војске

Јужна Србија Инфо 16.01.2020.
Способности Копнене војске

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су јуче реферисању о резултатима анализе стања, оперативних и функционалних способности Копнене војске за 2019. годину у нишком Дому војске.

опширније

Коментара: 0

Препорука школама: У зависности од загађења ваздуха организовати наставу - скратити часове или отказати

Јужна Србија Инфо 16.01.2020.
Скратити или отказати часове

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије упутило је данас препоруку предшколским установама, основним и средњим школама да прате информације о загађености ваздуха у окружењу које објављују релевантне установе и да рад организују на најбољи начин и у интересу очувања безбедности и здравља деце, ученика и запослених.

опширније

Коментара: 0

Гашење топлане "Чаир" једно од решења за побољшање ваздуха у Нишу

Градски портал 018, Јужна Србија Инфо 16.01.2020.
Загађеност ваздуха

Град Ниш је спреман да на неколико начина утиче на то да загађеност ваздуха буде знатно мања, а први кораци су већ предузети, каже Горан Милосављевић, помоћник градоначелника.

опширније

Коментара: 0

 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 5596  |  Приказано: 1 - 10