Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Друштво

Регионалне вести

<<<34567>>>Укупно: 6592  |  Приказано: 41 - 50

Након саопштења руководства УКЦ Ниш да су инсталирали заменску орему, кардиохирурзи и даље не могу да раде операције због неадекватне опреме

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 02.03.2024.
И даље без операција на нишкој Кардиохирургији

Након недостатка неопходних реагенса за процену склоности ка крварењу или тромбозама приликом операција, Клиника за кардиохирургију у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) у Нишу приморана је да привремено обустави оперативне захвате.

опширније

Коментара: 0

Поступак поводом смрти породиље из Власотинца, траже се подаци из лесковачке Опште болнице, УКЦ Ниш и ДЗ у Власотинцу

Јужна Србија Инфо 02.03.2024.
Поступак поводом смрти породиље из Власотинца

Заштитник грађана је по сопственој иницијативи, а поводом медијских информација да је у Универзитетском клиничком центру Ниш преминула пацијенткиња из Власотинца која се претходно породила у Општој болници Лесковац, покренуо поступак контроле законитости и правилности рада лесковачке болнице и Министарства здравља Републике Србије.

опширније

Коментара: 0

Обезбеђени заменски апарати: Саопштење КЦН поводом одлуке рководсва Кардиохирургије да обустави рад

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 01.03.2024.
Обезбеђени заменски апарати

Одлука Управе Универзитетског клиничког центра (УКЦ) у Нишу о укидању набавке реагенаса за лабораторију Клинике за кардиохирургију изазвала је велику забринутост међу здравственим радницима, наводи се у саопштењу директора те клинике, др Драгана Милића.

опширније

Коментара: 0

Клиника за кардиохирургију УКЦ Ниш суочава се са анонимним пријавама - љубомора, политика или нешто "треће"?!

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 29.02.2024.
Коме смета рад Клинике за кардиохирургију?

Клиника за кардиохирургију УКЦ Ниш суочила се са ситуацијом у којој је руководство Клинике данас дало исказ полицији због анонимне кривичне пријаве и то само пар дана од када су на седници Комитета за професионалну етику Универзитета у Нишу одржаној 22. фебруара одбачене све пријаве укључујући и ону којом се оспоравају резултати рада студије која је рађена на клиници у…

опширније

Коментара: 0

Европски парламент усвојио Директиву како да се заштите новинари, академици, активисти од тужби које имају циљ смањивање слободе говора

Јужна Србија Инфо 29.02.2024.
Како да се новинари заштите од тужби

Посланици Европског парламента потврдили су у уторак своју одлучност да заштите новинаре, активисте и академике и њихове организације од тужби које имају за циљ да смањивање слободе говора (СЛАПП тужби).

опширније

Коментара: 0

Различите реакције: Донација десет уметничких слика ГАК-у за неке хуман гест, за друге "промоција"?

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 28.02.2024.
Хуманост или промоција?

Општина Медијана пружила је подршку Гинеколошко-акушерској клиници у Клиничком центру у Нишу кроз донацију десет уметничких слика.

опширније

Коментара: 0

Немања Радуловић постао почасни члан Удружења стваралаца Ниша "Цар Константин"

Јужна Србија Инфо 27.02.2024.
Радуловић почасни члан Удружења стваралаца

На данашњој Скупштини Удружења стваралаца Ниша "Цар Константин", виртуоз на виолини и понос Ниша, Немања Радуловић, званично је изабран за почасног члана овог престижног удружења.

опширније

Коментара: 0

Акција "Чепенинг" наставља да пружа подршку најпотребнијима кроз рециклирање пластичних чепова - колица Клиници за инфективне болести

Јужна Србија Инфо 27.02.2024.
Механичка колица Клиници за инфективне болести

Удружење за помоћ Нишлијама, кроз своју дугогодишњу акцију "Чепенинг", наставља да остварује велике хуманитарне подухвате. Овог пута, фокус је стављен на подршку Клиници за инфективне болести Универзитетског клиничког центра у Нишу, која је добила драгоцену донацију у виду двоје механичких колица.

опширније

Коментара: 0

Почаст славним јунацима Топличког устанка

Јужна Србија Инфо 27.02.2024.
107 година од Топличког устанка

У Прокупљу је у понедељак одата почаст и сећање на један од најзначајнијих догађаја у српској историји - Топлички устанак, обележавајући 107. годишњицу од тог народног протеста против окупатора у Првом светском рату. Уз највеће државне и војне почасти, свечаност је одржана у центру града, где су на споменик Топличким јунацима, палим у првом светском рату, положени венци…

опширније

Коментара: 0

Донација од краљевске породице Крађорђевић, за младог нишког кларинетисту

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 22.02.2024.
Нови кларинет за младог музичког нишког виртуоза

Чело српске краљевске породице, престолонаследник Александар и принцеза Катарина су у Краљевском двору у Београду свечано уручили нови кларинет Андрији Јашаревићу, младом виртуозу на овом инструменту. Овј гест има за циљ да подржи Андрију у његовом образовању и усавршавању у музици.

опширније

Коментара: 0

<<<34567>>>Укупно: 6592  |  Приказано: 41 - 50


Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима