Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Здравље


12345678>>>Укупно: 1537  |  Приказано: 1 - 10

Још једна прилка за Нишлијке да стекну или обнове знање о превенцији рака грлића материце

Јужна Србија Инфо 25.01.2023.
Шта знамо о раку грлића материце

Дом здравља Ниш у сарадњи са представницима „Рода центра“ организовао је 24.01.2023. године још једну акцију у циљу обележавања Европске недеље превенције рака грлића материце.

опширније

Коментара: 0

У нишком УКЦ ново колено чека око 600 пацијената, а у „Бањици“ чак 10.000

Нишке вести, Јужна Србија Инфо 17.01.2023.
Нajвећи број пацијената чека протезу за колено

Републички Фонд за здравствено осигурање објавио је најновије листе чекања на медицинске интервенције у здравственим установама у Србији, пишу Нишке вести.

опширније

Коментара: 0

Министарка обишла пацијенте хоспитализоване у УКЦ Ниш након акцидента код Пирота - здравствени систем правовремено одреаговао

Јужна Србија Инфо 26.12.2022.
Здравствени систем правовремено одреаговао

Министарка здравља проф.др Даница Грујичић обишла је пацијенте који су хоспитализовани у Универзитеском клиничком центру у Нишу и Општој болници у Пироту након акцидента у Пироту када је дошло до цурења амонијака. У Универзитетском клиничком центру Ниш , министарку је дочекао генерални директор ове здравствене установе проф.др Зоран Перишић и руководство.

опширније

Коментара: 0

Први пут у на нишкој Клиници за кардиологију уграђен најмањи пејсмејкер на свету

Јужна Србија Инфо 19.12.2022.
У УКЦ Ниш уграђен најмањи пејсмејкер

Након данашњег, потпуно новог оперативног кардиолошког захвата уградње најмањег пејсмејкер уређаја на свету, код пацијената који, због одређених здравствених компликација, не би могли да добију овакав вид срчане потпоре на већ традиционалан, хируршки начин, отпочела је, како кажу стручњаци, нова ера кардиологије у нишком Универзитетском Клиничком центру. Микро…

опширније

Коментара: 0

Кроз покрет у води до превазилажења постковид синдрома

З.С. Јужна Србија Инфо 16.12.2022.
Пливањем до превазилажења постковид синдрома

Данас је на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу одржан семинар који је део PostCovid SWIM пројекта, суфинансиран од Европске уније. Носилац пројекта је Пливачки савез Словеније, док су чланови пројекта Пливачки клуб „Нататор“ из Загреба и Факултет спорта и физичког васпитања у Нишу, као домаћин.

опширније

Коментара: 0

За брз психофизички опоравак PostCovid SWIM семинар на нишком Факултету спорта

Јужна Србија Инфо 15.12.2022.
За брз психофизички опоравак након Ковида

На Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу биће одржан одржати семинар који је део PostCovid SWIM пројекта у петак, 16. 12. 2022. године са почетком у 9 часова у амфитеатру Факултета.

опширније

Коментара: 0

Кад леђа заболе – правац бања

Никола Стојановић 12.12.2022.
Кад леђа заболе

Бол у леђима многи игноришу, а многи пак не могу да трпе ни секунд. Једно им је заједничко – осећај беспомоћности када су покрети ограничени.

опширније

Коментара: 0

Трибина: ЖЕНСКА НЕПЛОДНОСТ И НАЈМИСТЕРИОЗНИЈИ УЗРОК НЕПЛОДНОСТИ

Јужна Србија Инфо 21.11.2022.
НАЈМИСТЕРИОЗНИЈИ УЗРОК НЕПЛОДНОСТИ

ТРИБИНА на тему „ ЖЕНСКА НЕПЛОДНОСТ И НАЈМИСТЕРИОЗНИЈИ УЗРОК НЕПЛОДНОСТИ – ЕНДОМЕТРИОЗА“ која се организује уз подршку Канцеларије за младе Градске општине Палилула, одржаће се у уторак, 22.11.2022. у сали Нишког културног центра, од 18:00 сати.

опширније

Коментара: 0

У Нишу отворен први "МедиГруп" Дом здравља на југу Србије

Јужна Србија Инфо 15.11.2022.
Отворен први МедиГруп Дом здравља на југу Србије

У центру Ниша свечано је отворен први МедиГруп Дом здравља на југу Србије, где ће о здрављу грађана бринути врхунски стручњаци, бројних специјалности примарне здравствене заштите, док ће им на располагању бити медицинска опрема најновије генерације, као и најсавременији дијагностички центар и лабораторија са преко 1.000 анализа.

опширније

Коментара: 0

Бенефити које телу и духу пружају модерне траке за трчање

Никола Стојановић 11.11.2022.
Модерне траке за трчање

Одржавање здравља и виталности организма подразумева и значајан ниво физичке активности. Било да је у питању активна шетња и повремено трчање, вежбање на справама у теретани или код куће, сваки вид покретања тела пружа вишеструке бенефите не само у погледу физичког изгледа, већ и виталности самог организма.

опширније

Коментара: 0

12345678>>>Укупно: 1537  |  Приказано: 1 - 10


Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима