Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Друштво

Регионалне вести

<<<345678910>>>Укупно: 6258  |  Приказано: 51 - 60

Уговори за коришћење нових монтажних објеката породицама у Куршумлији које су остале без крова над главом због пожара пре годину дана

Јужна Србија Инфо 01.10.2022.
Кров над главом

Пре тачно годину дана у бараци која је тада постојала избио је пожар и шест породица у Куршумлији је остало без крова над главом.

опширније

Коментара: 0

Поклон Владе Србије Куршумлији: Нови камион за превоз смећа

Јужна Србија Инфо 28.09.2022.
Нови камион за превоз смећа

Прошлог четвртка је у Куршумлији потписан уговор између Министарства за заштиту животне средине и Општине Куршумлија о донацији камиона ауто смећара шасије марке DAF са надоградњом за превоз смећа запремине 16 m3.

опширније

Коментара: 0

Војнa болницa Ниш добила нови мултислајсни скенер

Јужна Србија Инфо 28.09.2022.
Нови мултислајсни скенер

Министар одбране Небојша Стефановић обишао је данас Војну болницу Ниш за чије потребе је набављен нови мултислајсни скенер. Он се захвалио војним лекарима и медицинским техничарима даноноћној борби за здравље пацијената и изразио задовољство због опремања нишке војне болнице најсавременијом опремом, истичући значај улагања у капацитете и повећања плата, које ће…

опширније

Коментара: 0

Сертификати о преквалификацији припадницима ромске националности

Јужна Србија Инфо 27.09.2022.
Сертификати о преквалификацији

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски уручила је сертификате припадницима ромске националности који су успешно завршили преквалификацију опредељујући се за занимања која су сами бирали. Преквалификација ће им омогућити да се лакше запосле.

опширније

Коментара: 0

Градоначелница Ниша захтева од извођача да се радови у улици Војводе Путника раде брже

Јужна Србија Инфо 26.09.2022.
Убрзати радове

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски обишла је са сарадницима, извођачем, представницима стручног надзора, ЕДС-а, Телекома, ЈКП „Наисуса“ радове у улици Војводе Путника.

опширније

Коментара: 0

Завршница Европске недеље урбане мобилности - може и без аутомобила

Јужна Србија Инфо 24.09.2022.
Може и без аутомобила

Затварањем за саобраћај улице Вожда Карађорђа, спортским надметањима и културним програмима, у четвртак је завршено обележавање Европске недеље урбане мобилности.

опширније

Коментара: 0

Ученици ОШ "Радоје Домановић" у Нишу делили љубав: „Блокирај мржњу - подели љубав", најважнија лекција коју су нишки основци данас научили

Јужна Србија Инфо 23.09.2022.
Блокирај мржњу-подели љубав

Ученици Основне школе „Радоје Домановић“ у Нишу данас су имала прилику да боље разумеју значај супротстављања говору мржње, расизму и дискриминацији. Деца су учествовала на радионици организованој у оквиру заједничке кампање Европске уније и Савета Европе „Блокирај мржњу - подели љубав!“.

опширније

Коментара: 0

Сотировски у Тирани појаснила зашто је Ниш у Србији један од првих биран у пројекту „паметних градова“

Јужна Србија Инфо 21.09.2022.
Ниш један од првих

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски била је панелиста на дводневној регионалној конференцији земаља Западног Балкана у Тирани где је, заједно са представницима бројних земаља, говорила о загађењу ваздуха, управљању отпадом и важности рециклаже.

опширније

Коментара: 0

У Нишу одржан Регионални скуп о Етичком кодексу функционера локалне самоуправе

Јужна Србија Инфо 21.09.2022.
Етички кодекс функционера локалне самоуправе

Данас је у Скупштини Града Ниша, у организацији Сталне конференције градова и општина, одржан Регионални скуп о Етичком кодексу функционера локалне самоуправе, на којем је представљен овај документ, као и Водич за примену етичког кодекса, а у најави су и обуке за функционере у вези са овом темом.

опширније

Коментара: 0

Буран почетак 27. седнице Скупштине Града Прокупља - део радника ЈКП „Хамеум“ није могао да прсиуствује, полиција их замолила да изађу

З.С. Јужна Србија Инфо, Град Прокупље 20.09.2022.
Буран почетак 27. седнице Скупштине Града Прокупља

Након поделе прокупачког ЈКП "Хаммеум" формиране су три фирме. Две на буџету, ЈКП Хаммеум и Градски водовод, а пијаце, чистоћа, градско зеленило, као и наплата паркирања, издате су концесионару београдској фирми “Деметра РБ” на рок од 15 година.

опширније

Коментара: 0

<<<345678910>>>Укупно: 6258  |  Приказано: 51 - 60


Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима