Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Друштво

Регионалне вести

<<<56789101112>>>Укупно: 6258  |  Приказано: 71 - 80

Спортска у Прокупљу хала добија нови паркет

Јужна Србија Инфо 11.09.2022.
Спортска хала добија нови паркет

У спортској хали др Зоран Ђинђић у Прокупљу започели су радови на замени старог дотрајалог паркета а све у циљу обезбеђивања што бољих услова за спортске клубове и спортисте из нашег града.

опширније

Коментара: 0

„Кућа добрих тонова“ Сребреница: Концерт пријатељства у Нишу

Јужна Србија Инфо 09.09.2022.
Концерт пријатељства у Нишу

Све је почело на „Музичком љетњем кампу“ у Сребреници 2018. године гдје је остварена сарадња и пријатељске везе са вршњацима и музичким радницима из Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске након чега је одржан концерта у концертној дворани „Ватрослава Лисинског“ у Загребу, а сарадња настављена и данас.

опширније

Коментара: 0

Ниш и НТП домаћини „Септембарског сусрета“ на Белом двору

Јужна Србија Инфо 09.09.2022.
Септембарски сусрет

Град Ниш и Научно-технолошки парк (НТП) били су домаћини „Септембарског сусрета“ на Белом двору у Београду у организацији НАЛЕД-а (Национална алијанса за локални економски развој) где су у присуству председнице Владе Србије Ане Брнабић и високих званица, министара, амбасадора, градоначелника, бројних председника општина, и привредника промовисани и представљени разлози…

опширније

Коментара: 0

Михајловић: Ниш први град које почео са спровођењем препорука о смањењу потрошње енергије

Јужна Србија Инфо 06.09.2022.
Ниш као позитиван пример

Министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је у Нишу, где је обишла дистрибутивни диспечерски центар ЕДС, да државне установе, локалне самоуправе и јавна предузећа треба да буду пример и први почну са смањењем потрошње електричне и топлотне енергије и истакла да је суштина да, без обзира на то да ли ће препоруке постати обавезне мере или не,…

опширније

Коментара: 0

Корисници Дневног боравка „Сунце“ спремили зимницу из својих пластеника

Јужна Србија Инфо 05.09.2022.
Зимница из својих пластеника

Корисници Дневног боравка „Сунце“ у Водицама крај Прокупља ових дана вредно раде на припреми зимнице, која се у овој установи припрема традиционално као у многим домаћинским кућама.

опширније

Коментара: 0

Грађани гасе светла, бојлер пале само ноћу, чак и радио ређе свира

РУЖИЦА ВРАЊКОВИЋ РТС 04.09.2022.
Oзбиљно схватили штедњу струје

Држава не прави планове за рестрикције, али ћемо морати да увозимо струју и за то ће бити издвојена огромна средства, каже министарка енергетике Зорана Михајловић. Србији треба уштеда од 15 одсто струје да би престала да је увози. Зато се апелује на штедњу енергије на свим нивоима – од домаћинстава, предузећа до локалних самоуправа.

опширније

Коментара: 0

Већница за образовање Марија Ранђеловић кратко и јасно образложила шта је све урађено у протекле две године и који су будући планови

З.С. Јужна Србија Инфо 02.09.2022.
Кратко и јасно

На прошлонедељној конференцији за новинаре која је трајала скоро три сата, одржаној поводом двогодишњег рада локалне самоуправе, Поред градоначелнице Ниша Драгане Сотировски о свом учинку говорили су градски већници, председници свих пет општина и сарадници. Већница за образовање Марија Ранђеловић, врло је прецизно иложила учинак и планове у свом сектору.

опширније

Коментара: 0

И ове године, униформе за ђаке прваке од централне нишке општине

Јужна Србија Инфо 01.09.2022.
Униформе за ђаке прваке

Градска општина Медијана, пету годину заредом, обезбедила је униформе за ученике првог разреда, у 10 основних школа са њеног подручја. Тим поводом, у дворишту ОШ „Душан Радовић“, одржана је промоција ђачких униформи.

опширније

Коментара: 0

Организатори "параде поноса": Европрајд није и неће бити отказан?!

РТС, Јужна Србија Инфо 27.08.2022.
Другачији став и одгвовор Вучићу

Председница Европског удружења организатора Параде поноса Кристине Гарина саопштила је да Европрајд, заказан за септембар у Београду, није и неће бити отказан и да је сваки покушај забране тог догађаја кршење Европске конвенције о људским правима.

опширније

Коментара: 0

Како је ГО Палилула креирала Одлуку о јавним расправама иако нема олвшћења као локална самоуправа

Јужна Србија Инфо 26.08.2022.
ГО Палилула креирала Одлуку о јавним расправама

Како је ГО Палилула креирала Одлуку о јавним расправама говорило се на петом Градском форуму који је одржан у Медиа и реформ центру Ниш. Панелисти Предраг Димитријевић, редовни професор Правног факултета у Нишу, Небојша Ранчић, експерт за јавне политике, Братислав Вучковић, председник ГО Палилула, говорили су о томе на који начин је креирана ова одлука, као и о томе…

опширније

Коментара: 0

<<<56789101112>>>Укупно: 6258  |  Приказано: 71 - 80


Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима