Јужна Србија Инфо

<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Укупно: 5481  |  Приказано: 61 - 70

Обнова Немањиних задужбина у куршумлијском крају

РТС, Јужна Србија Инфо 27.05.2019.
Обнова Немањиних задужбина

Ове године обележава се осам и по векова подизања првих Немањиних задужбина у Куршумлији и осам векова аутокефалности српске православне цркве. У години јубилеја покренута је иницијатива за обнову ових светиња.

опширније

Коментара: 0

У Србији никад мање становника

РТС, Јужна Србија Инфо 26.05.2019.
Никад мање становника

Тренутно на свету живи 705 милиона људи старијих од 65 година и око 680 милиона деце до четири године живота. Истраживање УН показало је да се животни век становника Земље продужио, али и да се не рађа довољно деце.

опширније

Коментара: 0

„Форо Италико“, нишки ДИФ и Град Ниш

Јужна Србија Инфо 26.05.2019.
ДИФ и Ерасмус+

У Градској кући одржан је састанак представника Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу и представника Града Ниша поводом гостовања проф. Лауре Капраники са Универзитета „Форо Италико“ у Риму. Она је у оквиру ЕУ програма Ерасмус+ боравила недељу дана у Нишу, и на Факултету спорта и физичког васпитања одржала низ предавања за професоре факултета и…

опширније

Коментара: 0

Које средње школе су најтраженије у Србији?

РТС, Јужна Србија Инфо 25.05.2019.
Које средње школе су најтраженије?

Данас и сутра полажу пријемни ђаци који би да буду у одељењима у којима је део наставе на страном језику. Наредних дана су и испити за друга специјализована одељења. Завршни тест из математике је 18. јуна, а комбиновани дан касније. Колико је укупно места у свим средњим школама, а колико у новим одељењима и где је највећа конкуренција?

опширније

Коментара: 0

Нишлијка др Зорица Пантић добила свој дан у Бостону

РТС 23.05.2019.
Нишлијка добија свој дан у Бостону

Српкиња, др Зорица Пантић, добила је у америчком граду Бостону свој дан, 9. мај за нарочите заслуге као ректор "Wentworth" Института у Бостону, а централни део Института којим руководи назван је њеним именом.

опширније

Коментара: 0

Највећа нишка општина угостила карневал малишана и васпитача из „Пчелице“

Јужна Србија Инфо 22.05.2019.
Цврчци певали и рецитовали

Градска општина Медијана угостила је карневал малишана и васпитача из Предшколске установе „Пчелица“ у Нишу, из Вртића „Цврчак“. Домаћин нишким предшколцима био је председник Градске општине Медијана Небојша Коцић.

опширније

Коментара: 0

Булатовић: Велики дан за југ Србије

Јужна Србија Инфо 19.05.2019.
Велики дан за југ Србије

Поводом отварања последње деонице на јужном краку Коридора 10 кроз Србију градоначелник Ниша Дарко Булатовић изјавио је да је ово велики дан за све грађане наше земље и целу Србију. Посебно је истакао значај завршетка изградње аутопута кроз Грделичку клисуру кao веома велики и за Ниш и цео нишки крај.

опширније

Коментара: 0

Свесрпски Сабор кола српских сестара одржан у Нишу

Јужна Србија Инфо 18.05.2019.
Сабор кола српских сестара

Сабор Кола српских сестара Републике Србије, региона и дијаспоре, одржава се у Нишу 17, 18. и 19. маја уз учешће 65 Кола српских сестара из 65 градова Србије, Црне Горе, Македоније, Републике Српске, Хрватске и дијаспоре. Овим поводом градоначелник Ниша Дарко Булатовић, примио је у Градској кући учеснице овог скупа.

опширније

Коментара: 0

Од почетка године у Србији убијене четири жене у породичном и насиљу над женама

Белами, Јужна Србија Инфо 18.05.2019.
Насиље над женама

Од почетка године у Србији убијене четири жене у породичном насиљу Од почетка године у Србији су убијене четири жене, што је много мање у односу на исти период прошле године када је убијено 18 жена.

опширније

Коментара: 0

Пси луталице напали стадо и заклали четири овце у селу код Блаца

РТС, Јужна Србија Инфо 15.05.2019.
Пси луталице заклали четири овце

Стојадину Милојевићу из блачког села Чунгуле пси луталице причинили су велику штету, када су напали стадо оваца у његовом дворишту. Тела четири удављене овце пронашао је на 600 метара од куће, још шест је нестало, а међу шеснаест преживелих многе су повређене.

опширније

Коментара: 0

<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Укупно: 5481  |  Приказано: 61 - 70