Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Otkriven kamion pun migranata na parkingu firme u Vranju"Cvetnim fijakerom kroz Tvrđavu - Srcem za žene" (VIDEO)Kanadska Magna otvorila pogon u Aleksincu, posao za 1000 ljudiSledeća nedelja uvod u leto, čekaju nas letnje temperatureGimnazija „Svetozar Marković“ od nacionalnog značaja - uskoro po programu međunarodne matureViše puta izboden nožem mladić u LebanuTragedija u Surdulici: Pregazio kolima čoveka, izbo nožem njegovu ženu, pa sebi prerezao vrat


Promenljivo oblačno, toplo i vetrovito, pre podne uglavnom suvo, posle podne, uveče i noću mestimično kiša, pljuskovi i grmljavina. Ponegde je moguć jak pljusak sa gradom.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su malverzacijama prilikom izvođenja radova u Dečjem parku u Preševu oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za oko dva miliona dinara.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, obišli su večeras pripadnike 63. padobranske brigade, koji izvode obuku na Vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu.
Pokret "Metla" 2020 poznata po bivšim liderom DSS-a Milošu Jovanoviću, predao je listu pod brojem 9. za lokalne izbore u Nišu.
„Do kraja tekuće godine trebalo bi da bude definisan poseban program za razvoj juga Srbije, u cilju podsticaja proizvodnje i otvaranja novih radnih mesta“, rekao je između ostalog ministar finansija Vlade Republike Srbije Siniša Mali, nakon sastanka Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore (RPK) ,održanom u prostorijama kompanije „Simpo“.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 31. maj 2020. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Turistička organizacija Niš, organizovala je povodom gradske slave, vožnju fijakerom kroz Tvrđavu, akciju humanitarnog karaktera, pod nazivom “Srcem za žene”.
Radnički će u petak 22. maja od 10 časova odigrati prijateljsku utakmicu protiv Radnika iz Surdulice.
Studenti, učenici i umetnici iz celog sveta učestvovali su na prvom Međunarodnom internet takmičenju "Konstantin Veliki". Pored takmičara iz Srbije, učešće su uzeli takmičari iz celog sveta - Rusija, Italija, Nemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati, Grčka, Švedska, Slovenija, Severna Makedonija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Poljska, Letonija, Albanija, Ukrajina,…
U Republici Srbiji je do 15 časova 4. juna 2020. godine registrovano ukupno 11.571 potvrđenih slučajeva COVID 19. U Kliničkom centru Niš, do danas, ukupno je hospitalizovano 48 pacijenata, sa potvrđenim prisustvom koronavirusa, u starom delu KC Niš.
Niški džez festival "Nišvil" održaće se od 7. do 16. avgusta, dok će glavni festivalski program program biti od 13. do 16. avgusta.
Zbog održavanja verskog praznika „Zadušnice“ i povećanih zahteva za prevozom ka Novom Groblju, u subotu 6. juna 2020. godine, na delu trase redovne linije 8 biće otvorena vanredna linija 8L Trg Kralja Aleksandra – Novo Groblje koja će u periodu od 7 do 10 i od 13 do 15 časova saobraćati sa 4 vozila i intervalom od 11 minuta a u periodu kada se očekuje najveći broj putnika,…
Načelnica Nišavskog okruga i članica GO SNS Dragana Sotirovski gostovala je u emisiji "Odgvovorni" na RTV Belami
Decenijama se govori o konačnom uređenju i statusu Starog groblja, koje bi (više puta najavljivano) moglo da postane Memorijalni kompleks. Sadašnji izgled, čini se najgori do sada, ne govori u prilog tome.{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}