Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

...

Predstavljeni potencijali Niša na investicionoj konferenciji za dijasporu u ŠtutgartuNiška Toplana prešla na 24 – časovni režim grejanjaDonacija obuće od kompanije „Biz Linka“ za decu i mlade Dnevnog boravaka „Sunce“ nadomak ProkupljaCiklus filmova Larsa fon Trira u NKC-uNiš: Uz pretnju nožem opljačkao kladionicu, odneo 26 hiljada dinaraZa osobe sa autizmom: „Krsni hod, za Svice u mraku"Nesreća kod Grdelice, poginula devojka, trojica mladića teško povređena


Ujutro umeren i jak mraz. U toku dana na severu i istoku Srbije pretežno sunčano, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno uz provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno jak, severozapadni.
Kako su potvrdili u PU Niš, pripadnici policije, brzom i efikasnom akcijom, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su P. A. (2004) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo.
Polaznicima Dnevnog boravaka „Sunce“ nadomak Prokuplja za decu i mlade sa smetnjama u razvoju i nakon novogodišnjih i božićnjih praznika stižu pokloni, tako da su ovih dana od Kompanije „Biz Link“ dobili vrednu donaciju od 87.000 dinara za kupovinu zimske obuće.
Odbornik SG Niša Miodrag Stanković, je pozvao građane da u ponedeljak 16. januara upale sveće u pomen Oliveru Ivanoviću:
Investiciona i poslovna konferencija za dijasporu, posle Ciriha i Beča, organizovana i u Štutgardu, odična je prilika za susret sa srpskom zajednicom u Nemačkoj i da se potencijalnim investitorima predstave sve mogućnosti za ulaganja u Niš i južni deo centralne Srbije.
Iako ove zime još uvek nije bilo snega i temperature su do početka januara više ličile na prolećne nego na zimske, naglo zahlađenje poslednjih dana, kada se temperatura u noćnim satima spuštala u ozbiljniji minus, zapretile su da ugroze ozime useve i voćnjake.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, objavljenim 31. januara 2023. god., u 2022. godini, Sokobanja je ostvarila najviši turistički promet mereno brojem realizovanih noćenja od svih destinacija (izuzimajući Beograd, kao glavni grad).
Grad Niš biće domaćin završnice Kupa za košarkašice „Milan Ciga Vasojević“ koji Košarkaški savez Srbije organizuje zajedno sa Sportskim savezom Niša, a pod pokroviteljstvom Grada.
Niški kulturni centar i Megakom film (MCF) organizuje ciklus filmova Larsa fon Trira od 6. do 9. februara 2023. godine, Mala sala Niškog kultutnog centra, ulaz je besplatan.
Dom zdravlja Niš u saradnji sa predstavnicima „Roda centra“ organizovao je 24.01.2023. godine još jednu akciju u cilju obeležavanja Evropske nedelje prevencije raka grlića materice.
Prokupčani su sinoć u tradicionalno lepom raspoloženju uz hitove poznatog vokalnog soliste Željka Vasića i spektakularan vatromet u centru grada dočekali Novu 2023. godinu po julijanskom kalendaru.
Zbog izuzetno niskih temperatura, od juče 05. februara, JKP „Gradska toplana” nije imala prekid u isporuci toplotne energije, odnosno prešla je na 24 – časovni režim isporuke.
Povodom navoda u javnosti o boravku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski u Briselu i sedištu Kurske oblati u Rusiji u „isto vreme“, a u cilju istinitog informisanja javnosti, redakcija Južne Srbije Info je kontaktira gradonačelnicu da pojasni informacije koje su prethodnih dana plasirali pojedini opozicioni mediji.
Južna Srbija je još jedan, prelepi, deo naše zemlje koji poseduje banje, jezera, istoriju, kulturu, arheološka nalazišta, tradiciju, ljubav prema hrani i čuveni južnjački temperament koji voli pesmu, igru i štednju.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima