Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Komunalna milicija rasturila još jednu žurku od 200 ljudi u NišuU Vranju vakcinacija dvesta novinara iz Severne Makedonije"Svim herojima večno zahvalan Grad Niš“ - Otkrivena spomen ploča u znak sećanja na heroje sa KošaraNema povređenih u požaru - stanari koji su ostali bez krova nad glavom, noćas smešteni u Sigurnoj kućiTeška nesreća u Nišu - radnik stradao od sajle za zatezanje stubovaNove sadnice na Moravi kod Trupala - zasađeno 100 stabala hrasta lužnjakaNiš dobio novog načelnika Komunalne milicije


Zatvoreni i otvoreni tržni centri u Srbiji od danas ponovo mogu da rade od 06.00 do 22.00, navedeno je u Naredbi ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koja je juče objavljena u Službenom glasniku.
Kako su saopštili u PU Niš, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv dvadesetjednogodišnjeg muškarca iz okoline Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović najavila je subvencije države za povećanje energetske efikasnosti zamenom vrata i prozora, kao i za rešavanje pitanja individualnih ložišta.
Opozicioni odbornik u Skupštini Grada Niša Miodrag Stanković podneo je inicijativu povodom, kako kažu u toj političkoj oraganizaciji, smanjenih subvencija poljoprivrednicima.
Na sastanku načelnika Topličkog okruga Zlatana Miljkovića i predstavnika Grada Prokuplja, zamenika gradonačelnika i većnika Dejana Tonića i predsednika Skupštine Grada Dejana Lazića sa predstavnicima Regionalne razvojne agencije Jug razgovaralo se o iznalaženju načina kako dijaspori koja je zainteresovana za ulaganje u Toplicu predstaviti i definisati potencijale našeg kraja.
U proteklom periodu Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva raspisalo je više pravilnika o dodeli podsticajnih sredstava.
Grči ministar turizma koji se nalazi u poseti Srbiji Haris Teoharis potvrdio je da će građani Srbije moći od 14. maja da putuju u Grčku ukoliko poseduju potvrdu o vakcinaciji, pi-si-ar ili brzi antigenski test.
U nedelju 4. aprila 2021. godine Planinarsko skijaški klub „Toplica“ iz Prokuplja organizuje 216. planinarsku akciju, uspon ka Ivan kuli kod Kuršumlije na visini od 1.076 metara nadmorske visine.
Žiri nagrade „Branko Miljković“ u sastavu: Prof. dr Goran Maksimović, Prof. dr Dragan Bošković i Vojislav Karanović, je posle detaljnog čitanja i vrednovanja pesničkih knjiga iz prošlogodišnje produkcije, sačinio uži izbor knjiga poezije objavljenih tokom 2020. godine.
U Srbiji je, prema poslednjim podacima, u poslednja 24 sata bitku sa kovidom 19 izgubilo 35 pacijenata.
Ove godine drugačije, umesto tradicionalnim godišnjim koncertom, niški Ansambl narodnih igara i pesama "Mozaik " obeležio je juče šesti rođendan - šest godina postojanja i rada, druženjem sa novinarima lokalnih medijskih kuća.
Gradska opština Medijana izdvojiće za porodice čije su kuće stradale u požaru u Ulici Aleksandra Medvedeva pomoć u ukupnom iznosu od 200 hiljada dinara. Ovo je odlučeno na sednici Veća ove opštine, uz poziv građanima koji su ostali bez domova da nosioci domaćinstava već u ponedeljak dođu u opštinu i podnesu zahteve za pomoć, kako bi im što pre bila isplaćena.
Kako danas shvatamo i da li razumemo medije, ne samo kao informaciju i vest. Koliko su mediji uticajni, odgovrni i profesionalni, i da li nove tehnologije, društvene mreže i njihov obrazac, pružaju dobar primer mladima.
Polaganje vožnje u današnje vreme zahteva dosta odricanja. Naime, uvođenjem novog Zakona o saobraćaju u 2017. godini, režim obuke i polaganja se znatno promenio. Sada obuka traje duže, pa kandidati moraju da izdvoje dovoljno slobodnog vremena. Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima