Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Reakcija GrO "Dosta je bilo" na tekst "Burazeri ruše (ne)ujedinjenu nišku opoziciju"

rssBookmark and Share

Niš 23.09.2018. Južna Srbija Info

Na mejl redakcije portala Južna Srbija Info, stiglo je pismo u kome Gradski odbor "Dosta je bilo" u Nišu iznosi svoje viđenje o delovanju opozicije i o političkoj sceni u gradu na Nišavi.

Reakcija GrO "Dosta je bilo" na tekst "Burazeri ruše (ne)ujedinjenu nišku opoziciju"

Dopis prenosimo u celosti..

Poštovani, 

Ovim putem, želimo da se osvrnemo na delove teksta objavljenog na Vašem portalu 21.09.2018 pod nazivom „Burazeri ruše (ne)ujedinjenu nišku opoziciju“. 

Činjenica je da je Ujedinjena niška opozicija neformalni skup opozicionih stranaka, pokreta i opcija koje su opozicione po svom delovanju, kako u Niškoj i opštinskim skupštinama, tako i mimo tih institucija. Nije bilo dovoljno sebe nazvati „opozicijom“ da bi se našli u Ujedinjenoj opoziciji. 

Rad Ujedinjene opozicije baziran je najpre na uzajamnom poštovanju kako stavova tako i ideologija svih članova. Okupili smo se oko zajedničkih tačaka fokusa i na njih se koncentrisali u svom radu. 

Činjenica je, takođe, da nisu svi članovi Ujedinjene niške opozicije i članovi Saveza za Srbiju, ali to ne utiče na uzajamni odnos, jer kako smo napomenuli na početku, uzajamno poštovanje je na visokom nivou. Kako će članstvo, ili ne-članstvo u SzS uticati na dalji rad, ostaje da vidimo, ali se nadamo da neće uticati previše, jer naš fokus jeste Niš i Nišlije. To je stav GrO DJB u Nišu, koji u svom delovanju ima apsolutnu autonomiju i ne zavisi od odluka centrale u Beogradu. Ono što je osnovno, je da nema saradnje sa SNS niti sa strankama i pokretima koji su činili ili trenutno čine vlast sa SNS. U ime ostalih članova Ujedinjene opozicije tiče, ne želimo da komentarišemo. 

Takođe želimo da napomenemo da izjava da je opcija DJB „razbijena“ u Nišu, apsolutno nije tačna. Međutim, izjava koja je citirana ukazuje da se vlast u Nišu plaši potencijala koji DJB u sebi ima. Članstvo raste, akcije na terenu se sprovode, građanstvo se upoznaje za štetočinskom politikom, kako gradske tako i republičke vlasti. U narednom periodu te akcije će se samo intenzivirati, kako na terenu sa građanima, tako i za skupštinskim govornicama. Licimerno bi bilo ne reći da su i neki članovi DJB poklekli pred ucenama/ponudama vlasti u Nišu i GrO DJB veoma žali zbog toga.

Međutim, time smo pročistili naše redove i oni koji su zbog egzistencijalnih pitanja, bilo davanjem sitnih funkcija u gradskoj administraciji, bilo zapošljavanjem članova porodice ili pak pod pritiskom ucena u vezi sa njihovim radnim mestima u javnim preduzećima u Nišu, sabotirali rad DJB u prošlosti više nisu naši članovi i ni na koji način ne predstavljaju politiku DJB. Svesni smo da građani to razumeju i to nas samo čini jačim. 

Što se tiče protesta u vezi sa odbranom niškog aerodroma, opozicija je izašla sa više kontruktivnih predloga koji su za cilj imali da se čuje glas građana. Ponuđena je saradnja sa inicijativom „NDNA“ u smislu i na način koji bi svima odgovarao. Ni jednim potezom politička opozicija nije želela da „preuzme“ zasluge za bunt građana, međutim saradnja je sabotirana od strane pojedinih članova inicijative, što je vrlo bitno da se napomene, dakle ne celokupne inicijative. Kako bi izbegli bilo kakav konflikt, opozcija je pristala na to da inicijativa samostalno sprovede sve, podržala građanske proteste i pozvala građane da se priključe. Rezultat je svima više nego jasan.

Anemičan protest, mala posećenost i nikakav efekat. Izjava da se protest ne želi politizovati je sam doveden do apsurda, uključivanjem pokreta „Ne davimo Beograd“ koji su već učestvovali na izborima, dakle, politički pokret su. 

Bez obzira na sve, opozicija nastavlja borbu svojim sredstvima i svi koji imaju isti cilj više su nego dobrodošli da se uključe.  DJB je nastao kao odgovor na parazitsku i štetočinsku vlast i jedini cilj je uvesti sistem koji će od Srbije, ali i Niša načiniti mesto u kome se lepo i rado živi. Svima koji imaju isti cilj, vrata DJB su širom otvorena.

Gradski odbor
„Dosta je bilo“ - Niš


#   Niš   DS   SNS   Južna Srbija Info   mediji   opozicija   Gradski odbor   Dosta je bilo   Narodna stranka   Ne damo niški aerodrom
@demokrate @sns_srbija @juznasrbija @DostaJeBilo @StrankaNarodna @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima