Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niška opozicija se pridružuje protestima građana protiv ustupanja aerodroma "Konstantin Veliki"

rssBookmark and Share

Niš 21.04.2018. Južna Srbija Info

Na adrese niških medija jutros je siglo zajedničko saopštenje 10 niških opozicionih stranaka u kome je izražen zajednički stav oko niškog aerodroma.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Saopštenje prenosimo celosti...

PROTEST NIŠLIJA PROTIV PONIŽENjA I OTIMANjA AERODROMA

Dolepotpisane opozicione stranke i pokreti u Nišu će i u narednim danima biti uz građane Niša u pravednoj borbi da se sačuva imovina Grada i ne dozvoli da Republika preuzme svojinska i upravljačka prava, sertifikate  i sve ugovore niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ u koji su Nišlije ulagale tokom više decenija.  

Bahata i nesposobna naprednjačka vlast u Nišu i njeni skupštinski sateliti  objavili su prethodnih dana svoje sramne i za građane ponižavajuće namere  da, bez ikakve ozbiljne studije a ni ekonomske procene, poklone Republici  niški Aerodrom, i time najbezočnije svoje partijske interese stave iznad interesa Nišlija i Niša. 

Građani Niša su i dosadašnjim protestima pokazali da ne veruju besmislenoj tvrdnji republičke vlasti da želi da preuzme uspešni niški Aerodrom, da bi njime bolje upravljala od Nišlija, a nakon što je beogradski Aerodrom ustupila  francuskom koncesionaru, a koji upravlja i Aerodromom u Prištini. 

O uspešnosti Vladinog upravljanja govori i najavljeno istupanje „Etihada“ iz „istorijskog ugovora“ kompanije „Er Srbija“ koje će nakon ogromnih subvencija postati još jedan ekonomski promašaj. 

Ponižavajućem udvorništvu lokalne vlasti pridružio se i predsednik svih građana Srbije, Aleksandar Vučić svojom izjavom na RTS-u o „tupavim protestima“ Nišlija protiv predaje Aerodroma. Pogotovu su za Nišlije uvredljive tvrdnje da oni koji protestuju „neće Srbiju u Nišu“ i da će poklanjanje Aerodroma Republici biti samo prenos iz „jedne u drugu društvenu svojinu“. 

Nišlije ne žive u neprijateljskoj državi, gospodine Predsedniče!

Predsednik Republike Aleksandar Vučić najavio je svoj  dolazak u Niš za sredu 25.aprila,  kako bi po drugi put otvorio subvencionisanu kompaniju „Leoni“, preuzimajući, po ko zna koji put, nadležnosti člana Vlade. 

 Zbog  svih poniženja od strane udvoričke lokalne vlasti, kao i zbog  uvreda ohole republičke vlasti, oličene u izjavama Predsednika Republike  Aleksandra Vučića, podržavamo protest građana Niša za odbranu Aerodroma „Konstantin Veliki“ u sredu 25.aprila u 18 sati na trgu Kralja Milana. 

Potpisnici ovog Saopštenja najavljuju i protest na dan kada bude zakazana sednica Skupštine Grada na kojoj će se odlučivati o sudbini našeg Aerodroma. 

Najavljujemo i Tribinu u Skupštini Grada, na koju ćemo pozvati  sve niške odbornike i zatražiti od svakog pojedinačno  da glasaju protiv poklanjanja niškog Aerodroma i pozvati ih na odgovornost pred ovom i svim budućim generacijama Nišlija.

Samo ujedinjeni interesima našeg Grada možemo da sačuvamo DOSTOJANSTVO I NIŠKI AERODROM.

 

U Nišu, 21.aprila 2018.god. Demokratska stranka

Dveri

Dosta je bilo

Levica Srbije

Narodna stranka

Niška inicijativa

Nova stranka

Pokret slobodnih građana 

Pokret za preokret

Socijaldemokratska stranka 


#   Niš   DS   SNS   Aleksandar Vučić   aerodrom   Nova Srbija   Nova stranka   Dveri   Er Srbija   opozicija   Socijaldemokratska stranka   Dosta je bilo   Levica Srbije   Pokret za Preokret   udružena opozicija   SDPS   Narodna stranka   Niška inicijativa (NI)   Pokret slobodnih građana PSG
@demokrate @sns_srbija @avucic @NovaSrbijaGONis @NovaStranka @SPDveri @airserbia @DostaJeBilo @LevicaSrbije @StrankaNarodna @pokretslobodnih @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima