Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка опозиција се придружује протестима грађана против уступања аеродрома "Константин Велики"

rssBookmark and Share

Ниш 21.04.2018. Јужна Србија Инфо

На адресе нишких медија јутрос је сигло заједничко саопштење 10 нишких опозиционих странака у коме је изражен заједнички став око нишког аеродрома.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Саопштење преносимо целости...

ПРОТЕСТ НИШЛИЈА ПРОТИВ ПОНИЖЕЊА И ОТИМАЊА АЕРОДРОМА

Долепотписане опозиционе странке и покрети у Нишу ће и у наредним данима бити уз грађане Ниша у праведној борби да се сачува имовина Града и не дозволи да Република преузме својинска и управљачка права, сертификате  и све уговоре нишког аеродрома „Константин Велики“ у који су Нишлије улагале током више деценија.  

Бахата и неспособна напредњачка власт у Нишу и њени скупштински сателити  објавили су претходних дана своје срамне и за грађане понижавајућe намере  да, без икакве озбиљне студије a ни економске процене, поклоне Републици  нишки Аеродром, и тиме најбезочније своје партијске интересе ставе изнад интереса Нишлија и Ниша. 

Грађани Ниша су и досадашњим протестима показали да не верују бесмисленој тврдњи републичке власти да жели да преузме успешни нишки Аеродром, да би њиме боље управљала од Нишлија, а након што је београдски Аеродром уступила  француском концесионару, а који управља и Аеродромом у Приштини. 

О успешности Владиног управљања говори и најављено иступање „Етихада“ из „историјског уговора“ компаније „Ер Србија“ које ће након огромних субвенција постати још један економски промашај. 

Понижавајућем удворништву локалне власти придружио се и председник свих грађана Србије, Александар Вучић својом изјавом на РТС-у о „тупавим протестима“ Нишлија против предаје Аеродрома. Поготову су за Нишлије увредљиве тврдње да они који протестују „неће Србију у Нишу“ и да ће поклањање Аеродрома Републици бити само пренос из „једне у другу друштвену својину“. 

Нишлије не живе у непријатељској држави, господине Председниче!

Председник Републике Александар Вучић најавио је свој  долазак у Ниш за среду 25.априла,  како би по други пут отворио субвенционисану компанију „Леони“, преузимајући, по ко зна који пут, надлежности члана Владе. 

 Због  свих понижења од стране удворичке локалне власти, као и због  увреда охоле републичке власти, оличене у изјавама Председника Републике  Александра Вучића, подржавамо протест грађана Ниша за одбрану Аеродрома „Константин Велики“ у среду 25.априла у 18 сати на тргу Краља Милана. 

Потписници овог Саопштења најављују и протест на дан када буде заказана седница Скупштине Града на којој ће се одлучивати о судбини нашег Аеродрома. 

Најављујемо и Трибину у Скупштини Града, на коју ћемо позвати  све нишке одборнике и затражити од сваког појединачно  да гласају против поклањања нишког Аеродрома и позвати их на одговорност пред овом и свим будућим генерацијама Нишлија.

Само уједињени интересима нашег Града можемо да сачувамо ДОСТОЈАНСТВО И НИШКИ АЕРОДРОМ.

 

У Нишу, 21.априла 2018.год. Демократска странка

Двери

Доста је било

Левица Србије

Народна странка

Нишка иницијатива

Нова странка

Покрет слободних грађана 

Покрет за преокрет

Социјалдемократска странка 


#   Ниш   ДС   СНС   Александар Вучић   аеродром   Нова Србија   Нова странка   Двери   Ер Србија   опозиција   Социјалдемократска странка   Доста је било   Левица Србије   Покрет за Преокрет   удружена опозиција   СДПС   Народна странка   Нишка иницијатива (НИ)   Покрет слободних грађана ПСГ
@demokrate @sns_srbija @avucic @NovaSrbijaGONis @NovaStranka @SPDveri @airserbia @DostaJeBilo @LevicaSrbije @StrankaNarodna @pokretslobodnih @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима