Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реформисти не желе алексинчане, али желе шкриљце

rssBookmark and Share

16.04.2012. Алексинац.Нет

Председник Реформистичке странке Александар Вишњић успротивио се данас давању концесије или продаје налазишта уљних шкриљаца у Алексинцу, истакваши да уместо тога држава треба да почне експлоатацију тог богатства.

Реформисти не желе алексинчане, али желе шкриљце
Реформисти не желе алексинчане, али желе шкриљце

Иако је реформистичка странка из Ниша недавно предала своју листу за парламентарне изборе на којој нема ни једног кандидата из Алексинца, иако је комплетна листа (осим пар изузетака) састављена од кандидата са територије југа србије, то их није омело да у склопу предзборне кампање додирну и највећу дилему алексинчана у последњих пар месеци - експлоатацију уљних шкриљаца.

Наиме, председник реформиста Александар Вишњић сматра да држава, у сарадњи са локалном самоуправом и уз примену најновијих научних достигнућа, треба да почне са експлоатацијом налазишта уљних шкриљаца.

"Ми реформисти хоћемо да држава, уз примену најновијих технологија и најсавременијих еколошких стандарда, што пре направи кооперацију са локалном управом и почне да експлоатише уљне шкриљце које имамо у овом крају", рекао је он.

Према његовим речима, на тај начин Србија врло брзо може да постане јако богата земља, "а овај крај да буде пун јако богатих људи".

Вишњић је истакао да реформисти не желе "да се то даје на неку концесију и да се то продаје", додавши да "не може да се продаје нешто што је наше и да се то распискући".

Ми, рекао је Вишњић, умемо сами да се старамо о нашој имовини, а политичари нека продају оно што су им родитељи оставили, уместо што продају туђе.

То је део реформизма који ми нудимо, рекао је Вишњић.


#   Реформистичка странка   Александар Вишњић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима