Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Селаковић у Нишу: "Отворени Балкан" историјски договор и озбиљан искорак три државе

rssBookmark and Share

Ниш 02.08.2021. З.С Јужна Србија Инфо

Боравећи данас у Нишу, током поделе кључева нових станова за избегле из БиХ и Хрватске, министар спољних послова Никола Селаковић, осврнуо се на политичка дешавања и договор три земље, Србије, Северне Македоније и Албаније у оквиру иницијативе "Отворени Балкан".

Селаковић у Нишу: "Отворени Балкан" историјски договор и озбиљан искорак три државе

"Потпуно сам уверен да ће овај договор донети само добро грађанима све три земље", истиче Селаковић, говорећи о иницијативи "Отворени Балкан" и додаје, да су Србија, Северна Македонија и Албанија саме договориле да учине један озбиљан искорак.

"Договор је заиста историјски, аутентичан, без утицаја, наш Балкански, а то се ретко дешавало у прошлости", подсећа Селаковић.

"Права ствар"

"Права ствар, политичка мудрост и визионарски поглед у будућност председника Александра Вучића и сва три председника - премијера, као и подршка министара спољних послова Вишеградске групе, као добар модел у оквиру држава ЕУ, које су се раније окупиле и договориле своју иницијативу", уверен је Селаковић.

ВИДЕО: АМ ПРЕС - Јужна Србија Инфо


#   Ниш   Србија   Александар Вучић   станови   политика   Никола Селаковић   Албанија   Еди Рама   Комесеријат за избегла лица   Македонија   Зоран Заев   Република Северна Македонија   Отворени Балкан
@avucic @selakovicnikola @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима