Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Selaković u Nišu: "Otvoreni Balkan" istorijski dogovor i ozbiljan iskorak tri države

rssBookmark and Share

Niš 02.08.2021. Z.S Južna Srbija Info

Boraveći danas u Nišu, tokom podele ključeva novih stanova za izbegle iz BiH i Hrvatske, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, osvrnuo se na politička dešavanja i dogovor tri zemlje, Srbije, Severne Makedonije i Albanije u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Selaković u Nišu: "Otvoreni Balkan" istorijski dogovor i ozbiljan iskorak tri države

"Potpuno sam uveren da će ovaj dogovor doneti samo dobro građanima sve tri zemlje", ističe Selaković, govoreći o inicijativi "Otvoreni Balkan" i dodaje, da su Srbija, Severna Makedonija i Albanija same dogovorile da učine jedan ozbiljan iskorak.

"Dogovor je zaista istorijski, autentičan, bez uticaja, naš Balkanski, a to se retko dešavalo u prošlosti", podseća Selaković.

"Prava stvar"

"Prava stvar, politička mudrost i vizionarski pogled u budućnost predsednika Aleksandra Vučića i sva tri predsednika - premijera, kao i podrška ministara spoljnih poslova Višegradske grupe, kao dobar model u okviru država EU, koje su se ranije okupile i dogovorile svoju inicijativu", uveren je Selaković.

VIDEO: AM PRES - Južna Srbija Info


#   Niš   Srbija   Aleksandar Vučić   stanovi   politika   Nikola Selaković   Albanija   Edi Rama   Komeserijat za izbegla lica   Makedonija   Zoran Zaev   Republika Severna Makedonija   Otvoreni Balkan
@avucic @selakovicnikola @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima