Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скупштина Србије: Дан за посланичка питања

Bookmark and Share

05.03.2015. Јужна Србија Инфо

Посланици СДС-а, СНС-а, ДС-а и СПО-а постављали су питања Влади и министарствима на почетку данашње седнице.

Скупштина Србије: Дан за посланичка питања

Посланици Социјалдемократске странке упитали су Владу Србије зашто после скоро годину дана од прошлогодишњих поплава није завршен насип на Сави код Шапца, преноси Танјуг.

Посланик те странке Благоје Брадић упитао је Владу Србије, Министарство пољопривреде и предузеће "Србијаводе" када ће тај насип бити завршен, јер до сада, како је навео, није ништа рађено на њему.

Напредњак Александар Марковић је Министарство државне управе и локалне самоуправе упитао шта ће предузети поводом "злоупотреба приликом постављења помоћника у градској општини Врачар".

Тврди да је председник те општине у 2014. години 16 пута потписао постављења на тој позицији и да је стално постављао и разрешавао људе.

Питања демократе Дејана Николића упућена су министрима привреде и трговине Жељку Сертићу и Расиму Љајићу, а односила су се на сокобањско предузећа "Лептериа", које се од пре неколико дана налази у стечају, а 92 запослена на бироу рада.

Николић је упитао зашто Влада Србије претходних година није именовала орган управљања и тако везала руке директору и менаџменту да у пуном капацитету воде то предузеће, те зашто се оно није нашло на листи од 502 предузећа за приватизацију.

Посланик ДС-а је уверен да би макар једно писмо о заинтересованости за приватизацију стигло на адресу тог предузећа да се оно нашло на том списку.

Посланик СПО-а Александар Чотрић рекао је да би Влада Србије и Министарство просвете, науке и технолошког развоја требало да помажу изучавање српског језика у што већем броју земаља, па и у Румунији, где би требало да обнови финансирање лектората за српски језик у Темишвару.

Посланици су наставили дебату о потврђивању пет међународних аката, после чега ће разматрати предлоге одлука о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, а које је поднео Високи савет судства, као и збирну листу кандидата за избор чланова Националног савета за високо образовање.

 

Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо


#   ДС   СНС   Јужна Србија регион   посланик   Влада Републике Србије   Јужна Србија Инфо   Ана Николић   СПО   поплава 2014   Благоје Брадић   Александар Чотрић   Скупштина Србије   Министарство просвете   СДС     Министарство пољопривреде   Високо образовање   српски језик   Високи савет судства
@demokrate @sns_srbija @Vlada_SR @juznasrbija @socdemstranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима