Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skupština Srbije: Dan za poslanička pitanja

Bookmark and Share

05.03.2015. Južna Srbija Info

Poslanici SDS-a, SNS-a, DS-a i SPO-a postavljali su pitanja Vladi i ministarstvima na početku današnje sednice.

Skupština Srbije: Dan za poslanička pitanja

Poslanici Socijaldemokratske stranke upitali su Vladu Srbije zašto posle skoro godinu dana od prošlogodišnjih poplava nije završen nasip na Savi kod Šapca, prenosi Tanjug.

Poslanik te stranke Blagoje Bradić upitao je Vladu Srbije, Ministarstvo poljoprivrede i preduzeće "Srbijavode" kada će taj nasip biti završen, jer do sada, kako je naveo, nije ništa rađeno na njemu.

Naprednjak Aleksandar Marković je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave upitao šta će preduzeti povodom "zloupotreba prilikom postavljenja pomoćnika u gradskoj opštini Vračar".

Tvrdi da je predsednik te opštine u 2014. godini 16 puta potpisao postavljenja na toj poziciji i da je stalno postavljao i razrešavao ljude.

Pitanja demokrate Dejana Nikolića upućena su ministrima privrede i trgovine Željku Sertiću i Rasimu Ljajiću, a odnosila su se na sokobanjsko preduzeća "Lepteria", koje se od pre nekoliko dana nalazi u stečaju, a 92 zaposlena na birou rada.

Nikolić je upitao zašto Vlada Srbije prethodnih godina nije imenovala organ upravljanja i tako vezala ruke direktoru i menadžmentu da u punom kapacitetu vode to preduzeće, te zašto se ono nije našlo na listi od 502 preduzeća za privatizaciju.

Poslanik DS-a je uveren da bi makar jedno pismo o zainteresovanosti za privatizaciju stiglo na adresu tog preduzeća da se ono našlo na tom spisku.

Poslanik SPO-a Aleksandar Čotrić rekao je da bi Vlada Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja trebalo da pomažu izučavanje srpskog jezika u što većem broju zemalja, pa i u Rumuniji, gde bi trebalo da obnovi finansiranje lektorata za srpski jezik u Temišvaru.

Poslanici su nastavili debatu o potvrđivanju pet međunarodnih akata, posle čega će razmatrati predloge odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a koje je podneo Visoki savet sudstva, kao i zbirnu listu kandidata za izbor članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.

 

Tanjug, RTS, Južna Srbija Info


#   DS   SNS   Južna Srbija region   poslanik   Vlada Republike Srbije   Južna Srbija Info   Ana Nikolić   SPO   poplava 2014   Blagoje Bradić   Aleksandar Čotrić   Skupština Srbije   Ministarstvo prosvete   SDS     Ministarstvo poljoprivrede   Visoko obrazovanje   srpski jezik   Visoki savet sudstva
@demokrate @sns_srbija @Vlada_SR @juznasrbija @socdemstranka @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima