Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Смењена потпредседница Градског одбора напредњака не признаје одлуку партијских колега

rssBookmark and Share

14.11.2013. Autor: Danas

На последњој седници Градског одбора СНС у Врању смењена је потпредседница одбора Бојана Величков, која обавља и функцију заменика градоначелника Врања.

Смењена потпредседница Градског одбора напредњака не признаје одлуку партијских колега

Ово је очекивани епилог након свега што се последњих месеци догађа у врху напредњака у Врању, где је дошло до подела о којима је упознат и сам врх странке. Братислав Гашић, потпредседник напредњака, који је тим поводом боравио у Врању дао је орочени „политички тајм-аут“ да се са размирицама и несугласицама прекине.

- Неактивност госпођице Величков у странци је била пресудна да она буде смењена са функције потпредседнице и мислим да ту ништа није спорно - објаснио је овакву одлуку Срђан Милошевић, члан ГО СНС и градски већник.

Смењена потпредседница Бојана Величков сасвим другачије гледа на овакав потез њених партијских колега наводећи да се последњих месеци налази у „правом медијском ковитлацу интрига и лажи“. Њу су партијске колеге оптужиле да је исувише блиска у сарадњи са градоначелником Зораном Антићем, иначе социјалистом.

- Докле смо стигли у односу појединих чланова СНС према мени говори и наизглед бизарна, али врло тенденциозно пласирана прича да сам у емотивној вези са Антићем, те да са њиме очекујем бебу, што је ноторна лаж - рекла је новинарима Величкова. У локалној јавности овакве медијске спекулације свакако да не иду у прилог рејтингу који је до сада имала Величкова, која је према неким анкетама била најпопуларнији функционер напредњака у Врању, што је, како каже, некима засметало, па су лансиране различите неистините приче против ње.

Народни посланик СНС за југ Србије адвокат Драган Николић у више наврата је у медијима објашњавао да се мора поштовати „ауторитет странке на терену“, те да „они који су каријеристи и спремни да гледају само на своје интересе неће моћи да буду на одговорним функцијама“.

- Ми смо до сада мењали такве кадрове у Дирекцији за изградњу, у Градском већу, па не видим никакве разлоге за панику код појединих функционера који мисле да су се венчали за фотељу и функцију - објашњава Николић.

- Та одлука је очекивана и у контексту медијске харанге против мене сасвим је прозирна. О мојој смени може да одлучи једино Извршни одбор СНС. Уз то подсећам да сам пред потпредседником Гашићем понудила оставку која је одбијена. Нећу да дозволим да се у СНС у Врању васпостави принцип „кадија те тужи, кадија ти суди“. Уколико будем смењена одлуком врха странке, то ћу и прихватити, а тада ће бити најмање спорно место заменика градоначелника - каже Величкова.

У сличној ситуацији налази се и председник Градске скупштине Дејан Тричковић, који је формално и даље председник Градског одбора СНС.

- Док обављам функцију председника локалног парламента радићу то искључиво у интересу СНС, без обзира на покушаје да ме прогласе „тројанским коњем“ људи са којима сам до јуче коректно сарађивао - вели Тричковић за Данас. За сада је потпуно неизвесно ко ће након „политичког тајм-аута“ који није донео помирење, одлуком партијске централе „остати у игри, а ко ће прећи у партијску резерву“, оцењује се у Врању.

СНС у Врању је у владајућој коалицији са СПС, УРС, ЈС, ПУПС, СДПС и до сада није било већих политичких турбуленција у функционисању коалиције, осим ако се изузму локални избори за савете МЗ априла ове године када је дошло до озбиљних политичких варничења на релацији између напредњака и социјалиста, јер су напредњаци победили у већини МЗ на територији града.


#   Братислав Гашић   СНС   Бојана Величков   Дејан Тричковић   Драган Николић   Градски већник   локални избори   југ Србије   Извршни одбор
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима