Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Смењени функционери остају

rssBookmark and Share

Врање 10.01.2014. Beta

Оставке градских функционера Врања из СНС, поднете крајем прошле године су уважене, али ће они остати на радним местима док се не изаберу њихове замене

Смењени функционери остају

То је рекао градоначелник Врања Зоран Антић.

Градоначелник у Скупштини града није прецизирао до када ће градски функционери СНС под оставком формално остати на својим радним местима.

Једина оставка коју је данас Скупштина града Врања усвојила је оставка председника Скупштине града Дејана Тричковића, који је остао градски одборник, док је седницу скупштине заказао и водио заменик председника Скупштине града Синиша Митић из СПС.

Оставке заменице градоначелника Бојане Величков, као и градских већника из редова СНС, су констатоване али је градоначелник Антић изјавио да сви они и убудуће остају на својим радним местима и примају плату.

На својим радним местима остали су и сви директори градских установа и предузећа из редова СНС који су данас учествовали у раду Скупштине и подносили извештаје и програме пословања за 2014. годину, који се односе на предузећа и установе на чијем су челу.

Владајућа коалиција у Врању се распала у децембру, када је Социјалистичка партија Србије из владајуће коалиције избацила Уједињене регионе Србије а затим је централа СНС 18. децембра позвала своје функционере да изадју из локалне власти у десет самоуправа у Србији, медју којима је и Врање.

У владајућој коалицији у Врању тренутно се званично налази само СПС, који има 23 одборника у Скупштини града и Либерално демократска партија са два одборника, са којим је интерни коалициони споразум СПС склопила у децембру, док је за владајућу већину потребно најмање 33 одборника.

Из интерне коалиције око СПС данас је изашао један одборник Социјалдемократске партије Србије (СДПС) који је објавио да више није члан посланичке групе СПС-ЈС-ПУПС-ЛДП, већ самостални одборник.

Подршку владајућој коалицији, односно СПС-у, за одржавање данашње седнице Скупштине града Врања дао је део одборника СНС, који у врањској Скупштини укупно има 15 одборника, док део одборника СНС не учествује у раду Скупштине.

Према одлуци централе СНС, Градски одбор у Врању распуштен је крајем 2013. године због великих медјусобних сукоба њених чланова који су ишли и до физичког обрачуна и оптужби дела чланова СНС према партијским колегама у градској власти да раде за СПС уместо за СНС.

Шеф одборничке групе Демократске странке Мирослав Нешић је за скупштинском говорницом оптужио одборнике СНС да не стоји њихово образложење да пружају подршку владајућој већини због јавног интереса "јер гласају за све тачке дневног реда што значи да мањински подржавају мањинску власт у Врању и да нису изашли из владајуће коалиције".


#   Врање   СПС   СНС   градоначелник   Зоран Антић   Градски одбор   Ана Тричковић   Скупштина града   Демократска партија
@socijalisti @sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима