Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СНС прва, али пада, СПС и УРС високо

rssBookmark and Share

07.02.2014. Данас

Грађани Ниша би данас у највећем броју гласали за СНС (35,2 одсто), а затим за СПС, која ужива прилично високу подршку (21,2 одсто).

СНС прва, али пада, СПС и УРС високо

Од јуна прошле године рејтинг напредњака је опао за више од четири одсто, док је популарност социјалиста порасла за мање од пола процентног поена, саопштила је јуче нишка агенција за истраживање јавног мњења Лубрис екстра плус.

Агенција је радила истраживање рејтинга странака у Нишу од 23. јануара до 6. фебруара на узорку од 960 испитаника, телефонским путем. У истраживању није наведено ко је наручилац, већ да је оно спроведено "на иницијативу политичких странака, удружења и појединаца".

На питање "ако би данас били избори, коме бисте дали глас", испитаници у Нишу су након СНС и СПС наводили УРС, који има прилично високих 11,4 одсто. Демократе су на четвртом месту (8,4), а иза њих су ДСС (6,9) и ЛДП (5,7 одсто). Све остале странке и групе грађана имају укупно 11 одсто подршке, а појединачно су испод цензуса.

Специфичности

Резултати избора у Нишу до сада су се углавном поклапали са онима у Републици. Једине локалне специфичност су бољи резултати УРС и СПС него у другим деловима Србије.

 


#   СПС   СНС   УРС   избори   ЛДП   избори 2014   Лубрис екстра плус
@socijalisti @sns_srbija @regionisrbije @ldp @LubrisExtra @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима