Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SNS prva, ali pada, SPS i URS visoko

rssBookmark and Share

07.02.2014. Danas

Građani Niša bi danas u najvećem broju glasali za SNS (35,2 odsto), a zatim za SPS, koja uživa prilično visoku podršku (21,2 odsto).

SNS prva, ali pada, SPS i URS visoko

Od juna prošle godine rejting naprednjaka je opao za više od četiri odsto, dok je popularnost socijalista porasla za manje od pola procentnog poena, saopštila je juče niška agencija za istraživanje javnog mnjenja Lubris ekstra plus.

Agencija je radila istraživanje rejtinga stranaka u Nišu od 23. januara do 6. februara na uzorku od 960 ispitanika, telefonskim putem. U istraživanju nije navedeno ko je naručilac, već da je ono sprovedeno "na inicijativu političkih stranaka, udruženja i pojedinaca".

Na pitanje "ako bi danas bili izbori, kome biste dali glas", ispitanici u Nišu su nakon SNS i SPS navodili URS, koji ima prilično visokih 11,4 odsto. Demokrate su na četvrtom mestu (8,4), a iza njih su DSS (6,9) i LDP (5,7 odsto). Sve ostale stranke i grupe građana imaju ukupno 11 odsto podrške, a pojedinačno su ispod cenzusa.

Specifičnosti

Rezultati izbora u Nišu do sada su se uglavnom poklapali sa onima u Republici. Jedine lokalne specifičnost su bolji rezultati URS i SPS nego u drugim delovima Srbije.

 

Komentara: 0


#   SPS   SNS   URS   izbori   LDP   izbori 2014   Lubris ekstra plus
@socijalisti @sns_srbija @regionisrbije @ldp @LubrisExtra @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}