Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СНС злоупотребљава децу због јефтиног политичког маркетинга

rssBookmark and Share

Прокупље 18.11.2015. Саопштење

Демократска странка ОО Прокупље скреће пажњу јавности на недозвољене активности које спроводи Српска напредна странка у Прокупљу.

СНС злоупотребљава децу због јефтиног политичког маркетинга

Наиме, у средствима јавног информисања дана 17.11. 2015. године појавио се конкурс Српске напредне странке намењен деци средњошколског узраста, а за литерарне и ликовне дечије радове за које су предвиђене и одређене награде које би се додељивале у просторијама Српске напредне странке.

Политичке странке се на основу Закона о политичким странкама формирају „ради остваривања политичких циљева демократским обликовањем политичке воље грађана и учешћа на изборима“, а не ради обављања образовне,  хуманитарне или неке друге делатности.

Законом о финансирању политичких активности прописано је да се „средства за финансирање редовног рада политичких субјеката користе за функционисање и пропагирање идеје политичког субјекта и подразумевају: рад са бирачима и чланством, трошкове промоције, рекламног материјала и публикација, трошкове истраживања јавног мњења, обуке, међународну сарадњу, трошкове зарада и накнада запослених, комуналне трошкове, као и трошкове за друге сличне активности.“

Дакле, са рачуна странака више не смеју да буду плаћени кућа, огрев, кров, компјутер, школовање детета, лекарски прегледи, књиге, брашно...,  па ни награде за најбољи ликовни  и  литерарни конкурс!

ОО ДС Прокупље ће због недозвољених активности Српске напредне странке у Прокупљу поднети представку Агенцији за борбу против корупције.

Коментара: 0


#   Прокупље   ДС   СНС   саопштење   политичке странке   лекарски преглед
@demokrate @sns_srbija @


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима