Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спречити Албанце са Косова да купују станове на простору Јужне Србије

rssBookmark and Share

14.09.2013. Autor: M.Mitić

Покрет Социјалиста оштро осуђује све већу продају некретнина у Нишу Космететским Албанцима и апелује на Владу Србије и све државне органе да хитно интервенишу јер се, према речима председника ове странке у Нишу, Владислава Миленковића, ради о незаконитом промету имовине и стварању велике Албаније.

Спречити Албанце са Косова да купују станове на простору Јужне Србије

У ГО Покрета Социјалиста у Нишу сматрају да надлежни органи не смеју дозволити неконтролисану куповину станова у Србији од стране Косметских Албанаца, нарочито ако се зна да је на недавном састанку Салије Берише са председницима општина Прешева, Бујановца и Медвеђе и представницима Косова и Метохије, затражено стварање тзв природне или велике Албаније која обухвата читав простор Јужне Србије, каже председник ове странке у Нишу Владислав Миленковић.

- Апелујемо на све државне органе да одмах и без одлагања свим расположивим средствима у корену сасеку ову по много чему неприхватљиву и незакониту појаву и све учеснике како Српске тако и Албанске националности процесуирају и стану на пут незаконитостима. Покрет Социјалиста очекује да се поводом овога огласи и Влада Србије и ресорна министарства, јер се ради о организованом криминалу против државе Србије – истиче Миленковић.

У Покрету Социјалиста очекују да се у овај проблем укључе и друге странке како опозиције тако и позиције, како би се спречило даље окупирање Ниша од стране Косовских Албанаца који су пре три године масовно подносили захтев за пребавилаште у Нишу и да су до сада постали власници око 300 станова у нашем граду, додаје Миленковић.


#   Покрет Социјалиста  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима