Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Станковић (ДС): Од када су хилигани на спортским такмичењима постали ВИП?

rssBookmark and Share

21.02.2017. Јужна Србија Инфо

Иако премијер и његови министри готово свакодневно говоре да нико није јачи од државе, хулигани су у недељу изгледа „победили“ државу, рекао је данас Миодраг Станковић, председник ГрО Демократске странке у Нишу.

Станковић (ДС): Од када су хилигани на спортским такмичењима постали ВИП?

Још 2013. године је Полицијски синдикат Србије указао на изостанак одговарајуће подршке државе на сузбијању насиља на спортским догађајима. И тада су као и много пута након тога указивали да "није никаква тајна да навијачке групе имају заштиту политичара, због чега се осећају сигурним". Тај синдикат је позвао полицајце који обезбеђуј спортске догађаје да користе овлашћења која имају према закону да би се заштитили од напада хулигана, а од политичара захтевају да предузму мере истануна пут насиљу. 

И ево, ни после 4 године од тада напредна власт није ништа урадила да спречи дивљање тзв. „навијачки хгрупа“. Такозваних, јер прави и искрени навијачи су на жалост њихови таоци.

У недељу је на жалост жртва хулигана постао и Миодраг Радовић, функционер кошаркашког савеза Србије и потпредседник  ДС у Нишу.

А могао је то да буде и било ко други од скоро 6000 људи у хали, могао је то буде и полицајац који је требао да обезбеди да до нереда не дође, могло је то да буде и дете. Исто гдана је било нереда и вређања спортисте на расној основи у Београду на фудбалској утакмици.

Успешна спортисткиња је претучена од стране „особе која је већ позната по насилничком понашању”. Готово да нема неког спортског догађаја на коме нема инцидената које су изазвали тзв „навијачи“.

Питамо напредну власт: докле више? Докле ћете више да се бавите сами собом и борбом за опстанак у фотељама док хулигани дивљају? Да ли заиста вође тзв „навијачких група“ треба да улазе на ВИП улазе? По чему су они ВИП? Да ли су то резултати напредне власти која се куне да нико није јачи од државе, јер су за време њихове владавине хулигани постали ВИП?

Господо из власти, уместо што се борите за власт, почните да радите оно што вам је између осталог посао – борите се против криминала, насиља, хулигана, заштитите навијаче, заштитите спортисте, заштитите недужне грађане, донесите адекватне законе и зауставите насилнике и хулигане! 

Грађанима је доста неспособне власти за коју су хулигани ВИП, и то ће јасно рећи на изборима који нам предстоје!


#   ДС   СНС   спорт   МУП РС   синдикат   навијачи   хулигани   Миодраг Станковић   Куп Радивој Кораћ   Миодраг Радовић
@demokrate @sns_srbija @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима